Medicinalfirmaer arbejder på græsk nødplan

Internationale medicinalfirmaer arbejder på en plan om at levere gratis livsnødvendig medicin til Grækenland.

Artiklens øverste billede

Internationale medicinalfirmaer arbejder sammen med europæiske myndigheder om en nødplan, der skal sikre grækerne medicin, selv om landet går statsbankerot.

Ifølge kilder i medicinalindustrien ser producenterne nærmere på erfaringerne, som man fik ved Argentinas kollaps i 2002, hvor flere firmaer gik med til at blive ved med at levere medicin til landet uden at få betaling for det i en periode.

Chefer i flere ledende medicinalfirmaer - især dem med hovedkvarter i Europa - er under pres for at forhindre en sundhedskatastrofe, som truer, hvis den græske import rammes af en eventuel devaluering, hvis grækerne tvinges ud af eurosamarbejdet.

Moralsk forpligtelse

- Vi har en moralske forpligtelse til at blive ved med at levere medicin til grækerne, siger Simon Friend, der er farmaceutisk chef i PricewaterhouseCoopers.

- Grækenland er ikke et stort marked, så de fleste medicinalfirmaer har råd til det. Skaden på omdømmet ville være større end de økonomiske omkostninger, siger Simon Friend.

Selv om der stadig arbejdes på planerne, er idéen at være forberedt, så man med meget kort varsel kan levere livsnødvendig medicin i nogle måneder.

Richard Bergstrom, der er generaldirektør i den Europæiske Sammenslutning af Farmaceutiske Industrier og Foreninger, bekræfter, at gruppen diskuterer situationen i Grækenland, men ville ikke komme med detaljer om planerne.

- Vi er selvfølgelig i alarmberedskab og taler med forskellige folk om situationen. Vi har tæt kontakt til EU-kommissionen og den græske arbejdsgruppe, der overvåger udviklingen, siger Richard Bergstrom.

Gruppe nedsat i fjor

EU oprettede arbejdsgruppen sidste år under ledelse af Horst Reichenbach for at hjælpe grækerne med at tackle gældskrisen.

Grækenland importerer næsten al medicin og er særlig afhængig af dyre originalprodukter i forhold til billigere kopiprodukter, hvilket betyder, at omkostningerne er relativt høje i forhold til indbyggertallet.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.