Titusinder demonstrerer i 80 spanske byer

På årsdagen for protesterne i Spanien var der lørdag aften kæmpedemonstration i Madrid og andre byer.

Artiklens øverste billede

Titusinder af spaniere demonstrerede lørdag aften i en lang række byer mod "den økonomiske vold" og for et mere retfærdigt samfund.

Det skete i forbindelse med et-årsdagen for protestbevægelsen.

I Madrid samlede flere demonstrationer sig i løbet af aftenen på den centrale plads Puerta del Sol, hvor protestbevægelsen, der kalder sig 15-M, blev indstiftet 15. maj sidste år.

Godt forberedt politi

Ifølge politiet var titusinder forsamlet i og omkring pladsen, mens arrangørerne ifølge BBC siger, at op mod 200.000 har taget del i demonstrationen.

- Bankerne og de store selskaber beholder alle pengene, mens vi mangler jobbene, fortæller en kvinde på pladsen.

Politiet var godt forberedt og havde mange betjente og mandskabsvogne i området. Demonstranterne havde fået besked om at rydde pladsen senest klokken 22.00, men titusinder trængtes på Puerta del Sol på det tidspunkt.

Der var indkaldt til demonstrationer i 80 spanske byer, og der rapporteres også om mange mennesker på gaden i Barcelona.

Lettere at fyre medarbejdere

Demonstranterne kritiserer den konservative premierminister Mariano Rajoys nedskæringspolitik og planer om en arbejdsmarkedsreform, der skal gøre det lettere at fyre ansatte.

Samtidig er regeringen i gang med at pumpe milliarder af euro ind i bankerne for at redde landets finansvæsen.

En fjerdel af den spanske arbejdsstyrke står uden arbejde, og blandt de unge op til 29 år er over 50 procent arbejdsløse.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen