Annonce
Europa

Sådan døde Tysklands mediedarling

Klodset kameramand afsluttede en tysk kaninunges meget korte karriere som "den nye Knut".

Den øreløse kaninunge nåede at blive fotograferet onsdag og skulle have mødt d tyske medier torsdag. Men en tysk kameramand kom i vejen. Foto: AP/dapd, Uwe Meinhold

Der var lagt op til den helt store medieberømmelse i Tyskland for en kaninunge, der for knap tre uger siden kom til verden i en mindre dyrepark i delstaten Sachsen i Tyskland.

For lille Til var ikke en helt almindelig kaninunge, men blev som følge af en genetisk defekt født uden ører.

Det er ikke alene en sjældenhed, men også meget heldigt, for da lille Til samtidig var en ualmindelig kær, lille og lodden tingest, var der lagt op til en mediestorm i et land, der tidligere har ladet sig besætte af usædvanlige dyr.

Jokket på af kameramand

Hvem husker ikke den langstrakte føljeton om isbjørnen Knut, der var stjerne i Berlins Zoo? Eller hvad med den "synske" blæksprutte Paul, som forudsagde udfaldet af Tysklands kampe ved EM i fodbold 2008 og fodbold-VM i 2010?

Helt så lang blev Tils karriere ikke. Faktisk nåede den kun at leve 17 dage, og den lille øreløse kammerat skulle havde mødt den samlede tyske presse i dag, hvis ikke den havde mødt sin alt for tidlige død.

Det skete såmænd, da en ubetænksom kameramand under optagelse i Tils bur i den zoologiske have i hjembyen Limbach-Oberfrohna trådte et skridt tilbage - og jokkede på den arme kaninunge, som havde gemt sig i noget halm.

"Direkte træffer"

Til var død på stedet, og en slukøret zoo-direktør kunne vinke farvel til udsigten til flere gæster i dyreparken og større omsætning.

"Det var en direkte træffer, og den led ikke," siger den nedslåede zoo-direktør Uwe Dempewolf til spiegel.de.

Han fortæller, at alle i dyreparken er kede af hændelsen, og at ikke mindst kameramanden er knust over sin gerning.

Den stort anlagte medielancering er nu aflyst, og zoo-direktør Dempewolf overvejer, om den øreløse kaninunge skal udstoppes og udstilles som inde om sin alt for korte karriere som mediedarling.

Dødsfaldet indtraf næsten på årsdagen for isbjørnen Knuts død den 19. marts 2011 i Berlins zoo.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her