Berlusconi tæt på exit
Når parlamentet senere lørdag har stemt om en krisepakke, er det slut.
Det italienske parlament indledte klokken 12.30 lørdag en debat om en økonomisk hestekur for Italien, og det vil munde ud i en afstemning senere på dagen.
Hvis planen som ventet får flertal senere lørdag, har premierminister Silvio Berlusconi lovet at træde tilbage.
Det sker et minut i tolv for Italien. Det internationale finansmarked har mistet tilliden til Italien, og der er indledt et voldsom spekulationspres på landet.
Statsbankerot truer
Uden en markant anderledes økonomisk kurs, vil Italien styre direkte mod en statsbankerot, og det kan gå meget stærkt.
Krisepakken blev vedtaget af Senatet fredag aften, og budgetudvalget i underhuset vedtog planen lørdag morgen uden ændringer.
Berlusconi mistede tidligere på ugen sit flertal i parlamentet, og han lovede under et møde med præsident Giorgio Napolitano, at han vil træde tilbage, lige så snart en krisepakke er vedtaget.
For omverdenen har Berlusconi et afgørende ansvar for, at det er gået så galt. Han har undladt at gennemføre de upopulære strukturreformer.
Domineret i to årtier
Berlusconi har domineret italiensk politik i næsten to årtier. Mange tillægger ham skylden for, at Italien i dag er tæt på at ryge ud over den økonomiske afgrund.
Han har uden at reagere i tide ladet Italiens gæld vokse til 1.900 milliarder euro (langt over 14.442 milliarder kroner).
I mange år har begejstrede italienere flokkedes om manden, der beskrives som en af italiens rigeste.
Men de fleste har nu vendt ham ryggen.
Kun hver femte støtter ham
I den seneste meningsmåling siger kun 22 procent af italienerne, at de støtter politikeren Berlusconi.
Når Silvio Berlusconi træder tilbage, ventes det at han overlader posten til den tidligere EU-kommissær Mario Monti, der så kan stå i spidsen for en national enhedsregering med bred politisk støtte.