"Den nye Berlusconi" begejstrer Barroso

EU-Kommissionens formand viser Italiens nye premierminister frem ved pressemøde præget af EU-glæde og jokes.

Artiklens øverste billede
Italiens premierminister Mario Monti (tv.) optrådte i dag for første gang sammen med José Manuel Barroso, formand for EU-Kommissionen. Fot: AP/Virginia Mayo

EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, har svært ved at skjule sin begejstring over Silvio Berlusconis afløser på premierministerposten i Italien.

Mario Monti, som er ny premierminister i spidsen for en teknokratregering i Rom og den mand, der skal styre landet væk fra en afgrund af gæld, deler Barrosos optimisme under et besøg hos kommissionen i Bruxelles.

- Jeg begynder mine aktiviteter i kommissionen, fordi den står mit hjerte meget nær, siger Monti lidt over en uge efter at være blevet udnævnt til regeringschef.

Europa i hjertet

Mario Monti har selv arbejdet i næsten et årti som kommissær i EU, og han understreger flere gange, hvor vigtigt det europæiske sammenhold er.

- Jeg og min regering vil placere Europa i hjertet af vores aktiviteter, siger den tidligere kommissær for EU's indre marked.

Desuden vil hans regering gennemføre den række af reformer, som EU's stats- og regeringschefer har krævet af Italien ved et topmøde i slutningen af oktober.

Tiltrådte med en vist

Ved sit tiltrædelsesbesøg i Bruxelles har Monti endda overskud til at fyre en vittighed af.

Ved en fortalelse kommer han til at sige, at han vil sørge for, at Italien skal "synke til bunds". Men med et smil skynder han sig at sige, at det var en vits, og at der i stedet skal arbejdes til bunds med de nye tiltag for at redde Italien ud af krisen.

På trods af begejstringen for den nye regeringsleder i Italien understreger Barroso, at der skal arbejdes hårdt for at få landet på fode igen.

- Italien skal forfølge sine mål for at genvinde investorernes tillid, siger kommissionsformanden.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen