Den sidste serbiske krigsforbryder

Med arrestationen af Mladic mangler krigsforbryderdomstolen kun den sidste af 161 eftersøgte.

Artiklens øverste billede

Han hedder Goran Hadzic, og hans dage på fri fod er sandsynligvis ved at være talte. I hvert fald anses Goran Hadzic som den sidste lille hurdle for, at Serbien kan blive lukket ind i EU.

Det skriver The Telegraph.

Hovedanklagen mod Hadzic går på, at han stod bag en massakre i Vukovar i Kroatien i 1991. Ifølge beskyldningerne entrede serberne et hospital og gennede 255 kroater og ikke-serberere ud. De blev fragtet til en gård, hvor de blev udsat for tortur, inden de blev henrettet og efterfølgende gemt i en massegrav.

14 anklager

De 14 anklager mod Goran Hadzic spænder fra krigsforbrydelser over forbrydelser mod menneskeheden til tvangsarbejde.

Han skulle også stå bag deportationen af 28.000 kroater gennem krigen mellem Serbien og Kroatien.

Ifølge Den Internationale Krigsforbryderdomstol, så bør serberne nu rette fokus mod Hadzic, og presset fra den magtfulde FN-ledede organisation har også fået den serbiske præsident, Boris Tadic, til at rette fokus i den retning. Ifølge Tadic giver arrestationen af Ratko Mladic fornyet håb om, at Goran Hadzic kan blive bragt for domstolen.

Selvudnævnt præsident

Goran Hadzic er i dag 52 år gammel og optrådte under krigen som præsident i den selvudråbte republic Serbiske Republik Krajina - et område, som dækkede 1/3 af Kroatien indtaget af serberne.

Han forsvandt i 2004, da Den Internationale Krigsforbryderdomstol i Haag udstedte arrestordre på ham, og han menes at være i enten Montenegro eller Hviderusland.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen