Nato tavs om helikoptere mod Gaddafi

Frankrig og Nato er klar til at udvide angrebet mod Gaddafi, hævder avis. Danmark siger nej.

Har Frankrig i al hemmelighed sendt adskillige helikoptere til Libyen for at intensivere angrebet mod Muammar Gaddafi?

Det hævder den respekterede franske avis Le Figaro.

12 militærhelikoptere skulle således allerede for knap en uge siden være sendt afsted ombord på hangarskibet Tonnerre, oplyser avisen.

410 bomber

FN’s mandat til missionen i Libyen har hidtil betydet, at fly fra Nato har overfløjet det nordafrikanske land og bombet militære mål.

I alt har danske fly smidt 410 bomber på 215 missioner.

Ifølge Le Figaro er helikopter-missionen godkendt af Nato.

»Der er ikke blot tale om franske helikoptere. Det er koordineret af koalitionen. Det er på Nato-niveau,« siger en kilde med kendskab til missionen, ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Minister: Danmark skal ikke med

Nato ønsker ikke at bekræfte eller afvise oplysningerne over for jp.dk. Fra hovedkvarteret i Bruxelles oplyser man alene, at der vil »komme information om dette på et senere tidspunkt i dag«.

Hos Flyvertaktisk Kommando i Danmark har man ikke hørt om missionen.

Danmark vil dog næppe blive en del af helikopter-missionen, da Danmark blot har én helikopter til internationale missioner, og den på nuværende tidspunkt er udsendt på Esbern Snare i Aden-bugten.

»Regeringen har ingen planer om at udsende danske helikoptere til indsatsen i Libyen. Helt generelt vil jeg derudover ikke kommentere på rygter eller spekulationer om andre landes planer eller mulige operationer,« siger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech i en skriftlig udtalelse til jp.dk.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen