Norsk konfirmand gav pengegave væk

Læger uden Grænser får pengegave af 15-årig norsk konfirmand, "der har alt".

Artiklens øverste billede
Faderen, Hossein Alangeh, er stolt af sin datter, som har haft sine egne, stærke meninger, siden hun var ganske lille. Men at hun valgte at give pengene til Læger uden Grænser kom som lige så stor en overraskelse for ham som alle andre. Arkivfoto: AP

Den 15 år gamle Nadia Alangeh fra den norske by Porsgrunn har gjort noget, som de færreste konfirmander overhovedet overvejer.

Hun har givet alle de penge, hun fik til konfirmationen, til velgørende formål.

- Jeg har alt, hvad jeg behøver. Det er der mange andre, der ikke har, siger Nadia til avisen Østerlands-Posten.

Hun kunne have brugt pengene til alt fra knallert, computer og mobiltelefon til tøj og kosmetik. Men i stedet valgte den gavmilde pige at give alle de 19.000 norske kroner (17.864 kroner), hun fik, til hjælpeorganisationen Læger uden Grænser.

Ikke brug for pengene

- Jeg havde tænkt på det tidligere, og det gjorde, at jeg fik mere lyst til at gøre det. Jeg har ikke brug for pengene, og der er mange, der har større behov end mig. Mange af mine venner synes nok, at jeg er lidt mærkelig, indrømmer Nadia.

Faderen, Hossein Alangeh, er stolt af sin datter, som har haft sine egne, stærke meninger, siden hun var ganske lille. Men at hun valgte at give pengene til Læger uden Grænser kom som lige så stor en overraskelse for ham som alle andre.

- Da jeg spurgte hende, hvorfor hun ikke købte sig en knallert eller en iPhone for pengene, svarede hun: Alt det vil blive ødelagt, men den her gave vil have evig levetid.

- Og så kunne jeg ikke sige så meget mere, siger Alangeh.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen