Annonce
Europa

'Synsk' blæksprutte tror på tysk VM-sejr

Blæksprutten Paul, som er kendt for sine særlige evner, tror på, at Tyskland slår England.

Blæksprutten Paul tror på, at Tyskland vinder VM-kampen mod Argentina. Her ses den gætte på Tyskland-England. Foto: AP

England bliver sparket ud af VM 2010 af Tyskland.

Sådan lyder meldingen fra blæksprutten Paul, som er kendt for at kunne forudse resultaterne fra tyske fodboldkampe, skriver BBC. Paul har allerede forudset samtlige af Tysklands resultater i VM i Sydafrika korrekt, oplyser Pauls ejere.

Under EM i 2008 forudså den toårige blæksprutte 80 pct. af Tysklands kampe korrekt. Her kom Tyskland videre til finalen, men blev slået af Spanien.

Vælger en musling

Når blæksprutten Paul skal forudse en kamp, foregår det ved, at han skal vælge en musling i en krukke. I dette tilfælde valgte Paul muslingen i den krukke, som bar det tyske flag. Og det var til stor jubel for de tyske tilskuere i Oberhausen Sea Life Aquarium, som var på besøg hos den særlige blæksprutte.

"Paul er eminent til at forudse kampene. Han svømmede direkte over til krukken, bevægede sig ned i den og lukkede låget igen," udtaler Tanja Munzig, der er talsmand for Oberhausen Sea Life Aquarium.

Blæksprutten er oprindeligt fra England, men den er siden blevet flyttet til Tyskland. Paul er efterhånden blevet kendt i hele Tyskland efter han forudså, at Tyskland ville slå Australien, tabe til Serbien og slå Ghana.null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Lad dig forføre: Smuk pavilion uden vægge
I en lund i Texas ligger La Grange Pavillion, der med sit unikke udseende formår at forføre dig ind i skovens dybe, stille ro. Kom med indenfor. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her