Hunde skal finde forsvundet dansker

Hundepatruljer er blevet sat ind i redningsarbejdernes kamp for at finde den seks-årige dansker, der søndag forsvandt på en elv i Telemarken i Norge.

Artiklens øverste billede
Redningspersonale søger efter den danske pige, der ifølge et øjenvidne faldt over bord på en robåd med sin far og forsvandt i et vandfald i den norske Telemark. Foto: AP

Håbet om at finde den seksårige pige fra Vanløse i live er tirsdag eftermiddag forsvindende lille blandt redningsarbejderne ved elvene i Sønnlandsvatnet i den norske Telemark.

Mandag formiddag blev hendes 39-årige far fundet druknet, efter at han og den seks-årige datter var sat ud i en robåd i en sø, der støder op til et elvsystem præget af voldsomme strømninger.

"Vi fortsætter eftersøgningen efter pigen med ca. 15 dykkere, men nu er sandsynligheden for at finde hende i live ude på et teoretisk plan. Vi har i dag sendt fire hunde med førere afsted, som skal lede i kanten af elvene," fortæller Bord Fjermestad fra politiet i Telemark til jp.dk

Udvider søgeområdet

Udover hunde og dykkere leder omkring 20 mennesker til fods efter den danske pige.

"Vi har udvidet søgeområdet for, hvor redningsfolkene til fods skal lede. De eftersøger nu området op til 10 kilometer fra stedet, hvor de to satte ud," fortæller Bord Fjermestad fra politiet i Telemark.

Da ulykken skete søndag, var elvene omkring søen Skogsåi, hvor far og datter satte robåden i, præget af høj vandstand og stærke strømninger på grund af et kraftigt regnvejr i weekenden.

Lavt vand letter redningsarbejdet

De store vandmasser i elvene har besværliggjort eftersøgningen, men ifølge politiet er forholdene nu blevet bedre.

"I dag er vandstanden lavere, og det gør det meget enklere at søge. Vandsstanden forventes at synke yderligere, og det forbedrer vores chancer for at finde pigen. Det er overskyet i dag, men godt søgevejr," fortæller Bord Fjermestad.

Politiet har også brugt flere dukker med samme størrelse som pigen i forsøget på at lokalisere, hvor hun kan være strandet.

"Vi fortsætter med at bruge dukkerne. En af dem er blevet fundet 8 kilometer nede af elven, og der har vi nu også eftersøgt området," siger Bord Fjermestad fra Telemark Politidistrikt.

Han ved endnu ikke, hvor længe man vil blive ved med at søge med fuld styrke efter den forsvundne pige.

Familien får krisehjælp

"I aften skal vi vurdere, hvordan eftersøgningen skal fortsætte. Vi har løbende kontakt til familien, og der bliver taget vare på dem af et kriseteam," fortæller Bord Fjermestad.

Den omkomne far var født i Sverige, men bosat i Vanløse med den nu forsvundne datter, en hustru og yderligere en datter på tre år.

Hele familien havde lejet en feriehytte nær Tuddal i Norge, men moderen og den treårige datter var ikke med i båden, da ulykken skete.

Ifølge Audun Darrud, lederen af Røde Kors redningshold, som i samarbejde med politiet forestår eftersøgningen, skete den tragiske ulykke, fordi robåden med far og datter blev revet væk fra søen af kraftig strøm.

”Der var stærk strøm i søen, og deres robåd blev trukket ud mod en nærliggende elv. Her var vandet meget voldsomt. Det fik dem formentlig til at gå i panik, og de faldt i vandet," fortæller Audun Darrud til jp.dk.

Tv: De kunne ikke reddes

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen