Italien får skrap indvandringslov

Italien skærper kursen over for indvandrere, efter at Senatet torsdag vedtog en lov, som kritiseres af både centrum-venstre oppositionen og den katolske kirke.

Loven gør det strafbart at rejse ind i Italien uden gyldige dokumenter, og der vanker en bøde på op mod 10.000 euro (75.000 kroner). Samtidig øges tiden, hvor illegale indvandrere kan tilbageholdes, til seks måneder.

Desuden åbner loven for etableringen af ubevæbnede borgerværn, som skal hjælpe politi og militær med at bekæmpe kriminalitet i forbindelse med indvandring.

Lovforslaget blev fremsat af indenrigsminister Roberto Maroni på vegne af premierminister Silvio Berlusconis konservative regering. Loven er tidligere blevet godkendt af Deputeretkammeret, underhuset i det italienske parlament.

Oppositionen siger, at loven er en krænkelse af indvandrernes rettigheder, og at borgerværnene risikerer at blive selvtægtsgrupper, som tager loven i egen hånd.

Den katolske kirke mener, at loven måske vil afskrække ulovlige indvandrere fra at søge lægehjælp og fra at sende deres børn i skole.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen