Fem dræbt i voldsom tunnelbrand

En kollision mellem to biler virkeliggjorde søndag aften et af de norske trafikmyndigheders værst tænkelige scenarier: Brand i verdens dybeste undervandstunnel.

Artiklens øverste billede

Fem mennesker blev dræbt, da to biler søndag aften kort efter kl. 21 kørte frontalt sammen i Eiksundstunnelen ved den norske vestkyst.

Den 7,5 kilometer lange tunnel forbinder bl.a. øerne Hareid, Herøy og Eika med fastlandet og fører bilisterne 287 meter under havoverfladen. Det gjorde den til verdens dybeste undervandstunnel, da den åbnede for blot 16 måneder siden, i februar 2008.

Bilerne kørte frontalt mod hinanden 2,5 kilometer inde i tunnelen i et sving på en af de stejleste strækninger.

Tilsyneladende brød begge biler i brand, og tyk, sort røg stod ud af tunnelrøret i begge ender. Det gjorde det meget vanskeligt for politi og brandvæsen at få et overblik over ulykken.

Rammer lokalsamfundet hårdt

Da man nåede ind til ulykkesstedet lå den ene bil på hovedet og var totalt udbrændt. Alle de involverede fem personer var dræbt.

"Min første tanke var, at nu er det, jeg frygtede skulle ske, sket. Det værster, der kunne ske, var en kollission, som ville udløse en brand i tunnellen," sagde borgmesteren i Ørsta, Gudny Fagerhol mandag til netavisen VG Nett.

Fire af de fem omkomne var netop fra byen Ørsta, og kommunen har mandag taget initiativ til flere mindehøjtideligheder og krisehjælp for borgerne.

"Det her rammer mange familier og dermed i høj grad lokalsamfundet," sagde borgmesteren.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen