Europa

Sverige vil forlænge sin grænsekontrol

Grænsekontrollen skal gælde indtil midten af maj næste år.

Sverige vil forlænge grænsekontrollen i yderligere seks måneder.

Dermed skal kontrollen gælde indtil midten af ​​maj 2018, oplyser fortæller justitsminister, Morgan Johansson (S) forud for et EU-møde i Luxembourg, skriver svenske Aftonbladet.

Europa-Kommissionen blev underrettet om beslutningen i aftes.

»Vi mener, at sikkerhedssituationen er sådan i Europa, at vi har brug for kontrol ved vores grænser, ikke mindst i lyset af den terrorhandling, der fandt sted i Sverige den 7. april, er det især vigtigt, at vi har kontrol og viden om, hvem der kommer ind Sverige,« siger Johansson til nyhedsbureauet.

Han henviser til episoden fredag den 7. april, hvor en lastbil kørte ind i varehuset Åhléns City i Stockholm, hvorved 5 personer døde og 15 blev såret.

I løbet af en almindelig uge, bliver 200 personer nægtet adgang til Sverige, oplyser justitsministeren, der regner med accept fra EU-Kommisionen.

EU: Forlænget grænsekontrol er helt som forudset

Tidlligere har EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, sagt, at flygtningekrisen ikke længere var en gyldig grund til at forlænge midlertidige grænsekontroller.

Danmark meddelte tidligere på ugen, at også den danske grænsekontrol ønskes forlænget frem til 12. maj 2018. Det blev begrundet med "migrantsituationen og den alvorlige terrortrussel mod Danmark".

Fem lande foruden Danmark - Sverige, Norge, Tyskland, Østrig og Frankrig - har nu givet besked til EU-Kommissionen, at de vil forlænge deres interne grænsekontroller af sikkerhedsmæssige årsager.

Sikkerhedssituationen i Europa ser anderledes ud, end hvad Schengen engang gjorde, lyder det fra Morgan Johansson.

»Vil du slippe af med denne type grænsekontrol - så skal du have andre kompenserende foranstaltninger på plads. Og så længe vi ikke har det, og vi ser terrorangreb hver anden måned i Europa nu, så er dette en nødvendig foranstaltning,« lød det fra justitsministeren ifølge det svenske medie.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her