*

Europa

Beskyldte partifælle for seksuelt overgreb: Modtager trusselsbreve

Svensk parlamentariker fortalte om kulturen i Sverigedemokraterne.

Hanna Wigh har meldt sig ud af Sverigedemokraterne i protest. Foto: Riksdagen

En ødelagt bil, en brandslukker kastet ind gennem vinduet og trusselsbreve.

Det er konsekvensen, efter at den svenske parlamentariker og tidligere sverigedemokrat Hanna Wigh stod frem og fortalte om et seksuelt overgreb, som ifølge politikeren blev begået af en partifælle.

Det svenske sikkerhedspoliti Säpo er ifølge Sveriges Radio i færd med at undersøge sagen. Hanna Wigh siger til radioen, at hun ikke ved, hvem som står bag.

Sverigedemokrat forlader partiet: »Han holdt en hånd rundt om min hals og trykkede en finger op i mit underliv«

»Men ser man på et af de hadebreve, som er kommet hjem til mig, håndskrevet og fint, så står der: "Hvis det har været et helvede, er det ingenting imod, hvad der kommer til at ske nu. Gå ud og kaste snavs på SD (Sverigedemokraterne, red.)."«

For få uger siden berettede Hanna Wigh i svensk fjernsyn, at hun havde forladt Sverigedemokraterne i protest mod partiets håndtering af seksuelle overgreb og økonomiske uregelmæssigheder.

Wigh, som har været parlamentsmedlem siden 2014, fortalte om en episode i 2015, hvor hun skulle ud for at ryge på altanen i det svenske parlament.

En partikollega, et højtstående parlamentsmedlem, fulgte med.

»Vi havde talt en hel del sammen inden. Han havde villet tale med mig om ikke at kritisere partiet, at tage det roligt. At jeg ville ødelægge det for mig selv, og at jeg kunne komme ud for ting, hvis det fortsatte,« sagde hun til SVT og fortsatte:

»Han gik hurtigt henimod mig og trykkede mig op mod væggen, holdt en hånd mod min hals. Så tog han den anden hånd, førte den ned i bukserne og trykkede en finger op i mit underliv.«

Manden, som ifølge Hanna Wigh, begik overgrebet, benægter det. Han har fortalt til Aftonbladet, at de to har haft et seksuelt forhold, som er foregået på begges initiativ, og han afviser, at der nogensinde skulle have været en konflikt mellem dem.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her