*

Europa

Arkæologer har måske fundet "julemandens" grav under kirke i Tyrkiet

Børn verden over vil blive skuffede, hvis en gruppe arkæologer har ret i deres teori.

Man har længe ment, at Sankt Nikolaj lå begrevet i eller under den gamle Sankt Nicholas Kirke ved Antalya i det sydlige Tyrkiet. Foto: Wikimedia Commons

Tyrkiske arkæologer mener at have gjort lidt af et fund under en ældgammel kirke i det sydlige Tyrkiet.

Nylige underjordiske undersøgelser har ført til fundet af et intakt tempel og begravelsessted under Sankt Nicholas Kirke i Antalya på middelhavskysten. Stedet menes ifølge forskerne at rumme det evige hvilested for ingen ringere end Sankt Nikolaj, den kristne helgen, som har givet navn til Santa Claus − julemanden.

Det skriver blandt andre den tyrkiske avis Hurriyet.

Neandertaleres hjerner voksede som menneskers

Udgravninger på stedet er endnu ikke begyndt, så nysgerrige må væbne sig med tålmodighed. Men indtil videre er arkæologerne optimistiske:

»Vi har fået rigtig gode resultater, men det virkelige arbejde begynder først nu,« siger Cemil Karabayram, som er ansvarlig for de historiske monumenter i Antalya.

»Vi skal nok nå ned til bunden (af gravkammeret, red.) og måske finder vi det urørte lig af Sank Nikolaj,« tilføjer han.

Ifølge legenden var Sankt Nikolaj biskop i det nuværende Tyrkiet omkring år 300. Hans kærlighed og givelyst til de fattige inspirerede figuren, som vi i dag kender som julemanden.

Arkæologer: Ikke sikkert at kvindelig viking var kriger

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her