*

Europa

Sammenstødene fortsætter i Catalonien: Antallet af sårede er steget fra 38 til 337

Barrikader er begyndt at dukke op i Barcelona.

337 er sårede under sammenstød i Catalonien. Her fragtes en af dem væk efter at have været i nærkontakt med politiet udenfor et valgsted i Barcelona. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti

I lang tid meddelte myndighederne, at 38 personer var såret under sammenstød med spanske betjente. Nu melder de så pludselig, at hele 337 er kvæstet.

Bekymret, skotsk førsteminister: »Lad nu bare folk stemme«

Den regionale regering, Govern de la Generalitet, opfordrer på Twitter til, at borgere melder det til det lokale politikorps, Mossos d'Esquadra, hvis de er kommet til skade. Netop det korps er fra flere sider blevet beskyldt for at agere politisk, da de ikke greb ind mod uafhængighedsafstemningen, som er kendt ulovlig af den spanske forfatningsdomstol.

 

Søndagen igennem er de sociale medier flydt over med billeder og videoer, der viser, hvordan politiet har grebet ind på valgstederne. Flere viser en meget hårdhændet fremfærd med knipler, affyring af gummikugler og skubberi.

11 politifolk er såret i Catalonien

Nedenstående video stammer fra den spanske journalist Héctor Juanatey, der var til stede ved rømningen af et valgsted ved Guinardò i Barcelona.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Svar udbedes, DF

Vælgerne må føle at stå med et stykke vådt håndsæbe, som man aldrig ved, hvor man har. Formentlig derfor havde DF for en måned siden et dårligt kommunalvalg og har i de senere måneder haft en stribe negative meningsmålinger.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her