*

Europa

Skjulte optagelser frigivet: Plejehjemsbeboere blev bundet fast til stole og senge i Italien

Seks af plejehjemmets 30 beboere blev ifølge det italienske politi jævnligt bundet fast.

Skjulte optagelser fra San Camillo-plejehjemmet i byen Forli i Italien fik onsdag det italienske politi til at aflægge stedet et visit.

Optagelserne havde nemlig afsløret, at de 30 beboere på plejehjemmet ikke blev behandlet, som man ville forvente. Videoklippene viser bl.a., hvordan flere af bebeoerne er bundet til bl.a. stole og senge - angiveligt for at forhindre dem i at bevæge sig rundt.

Ifølge politichef i Forli, Mario Paternoster, var seks af plejehjemmets beboere jævnligt bundet pga. underbemanding.

Den 60-årige mand, der drev plejehjemmet, samt en ansat er efterfølgende blevet suspenderet af myndighederne og anklaget for mishandling af de ældre beboere.

»De er mistænkt for systematisk at have bundet beboerne til stole, lænestole og senge i deres håndled, ankler og rundt om maven,« lyder det bl.a. i en erklæring fra politiet.

Sammen med erklæringen har politiet i Forli valgt at offentliggøre de skjulte optagelser. Det er uvist, hvem der har optaget dem.

Der er blevet indsat en ny leder på plejehjemmet, som skal sørge for at »sikre en ordentlig og værdig behandling af patienterne,« lyder det i erklæringen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her