*

Europa

Grækenlands økonomi er på ret kurs - EU stopper opsyn

Grækenlands har rettet op på sin statsgæld, og økonomien er på ret kurs. EU stopper derfor det særlige opsyn.

Donald Tusk skriver, at "i mange af vores lande begynder de politiske partier, der har opbygget deres popularitet på anti-EU-meninger, at svinde ind". Foto: Michel Euler

EU har mandag besluttet at indstille de initiativer, der har til formål at tvinge Grækenland til at reducere landets underskud.

Det sker, efter den finansielle situation går i den rigtige retning, og det uforholdsmæssigt store underskud er på vej ned.

Unionens medlemslandene har mandag godkendt den anbefaling, som EU-Kommissionen fremlagde i juni.

Landene har tidligere forpligtet sig til, at offentlige underskud højst må være på tre procent af bruttonationalproduktet.

Og et land, der har været under særligt opsyn, slipper først fri, hvis der er sket en varig forbedring af økonomien.

Men Grækenland har rettet ind fra en statsgæld på 15,1 procent i 2009 til overskud på 0,7 procent i 2016, lyder det i en pressemeddelelse fra EU-Kommissionen.

Udviklingen siden 2009 er ikke set før i Europa, vurderer Pierre Moscovici, der er EU-kommissær for økonomiske og finansielle anliggender samt beskatning og told.

- Rådets beslutning i dag er en anerkendelse af de enorme anstrengelser og ofre, som det græske folk har gjort for at genoprette stabiliteten i den offentlige økonomi, siger han i pressemeddelelsen.

Grækenland har fået tre økonomiske hjælpepakker siden 2010 og har stadig høj gæld og arbejdsløshed.

Kommissæren påpeger, at landet fortsat skal følge den økonomiske redningsplan, der slutter i august, hvorefter internationale kreditorer for tredje gang skal gennemgå landets reformer.

- Der skal være et konstruktivt samarbejde mellem alle institutioner og de græske myndigheder for at sikre en blød og hurtig afslutning af den tredje gennemgang uden noget unødvendigt drama, siger han.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: EU er opbygget som en bananrepublik
I programmet ”Aflyttet” med Anders Kjærulff (Radio24syv 5/12) blev det klarlagt, at EU-Parlamentet har optrevlet og afsløret den omfattende strøm af sorte penge.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her