Europa

Ubåd fra Første Verdenskrig fundet ved belgisk kyst: 23 lig formodes at være om bord

Vraget er ifølge en embedsmand i god stand og blev fundet 30 meter under havets overflade.

Vraget af en tysk ubåd, der sank under Første Verdenskrig, er blevet fundet i en dybde på 30 meter i Nordsøen nær Belgien, skriver BBC.

Ifølge en embedsmand forventes det, at der er 23 lig inde i ubåden, der er af typen UB-II. Det var nemlig normalt, at besætningen på en sådan ubåd bestod af 22 besætningsmedlemmer og en kommandør.

»Ubåden er i en så god stand, at vi regner med, at alle ligene fortsat er om bord,« lyder det fra guvernør Carl Decaluwé.

Udateret billede af en tysk ubåd af typen UB-II. Foto: Wikimedia Commons

Det menes, at ubåden sank, efter at være kommet i kontakt med en mine.

På et pressemøde fortalte Carl Decaluwé tirsdag, at vragets placering indtil videre vil blive holdt skjult for offentligheden for at forhindre folk i at dykke ned til ubåden og plyndre den for eventuelle værdigenstande. 

Ubådens kommandotårn menes at være intakt, ligesom periskoperne fortsat er synlige.

UB-II-ubåde blev bygget i perioden 1915-1916 og var i stand til at dykke maksimalt 50 meter ned under havets overflade. Der blev i alt bygget 30 af den type ubåde på to forskellige skibsværfter.

Følg
Jyllands-Posten
Første Verdenskrig
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Om temaet

100 år efter Første Verdenskrigs begyndelse sætter vi fokus på krigen og dens konsekvenser for Danmark, Europa og verden.


Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Fotos
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her