Europa

Britisk familie idømt 79 års fængsel for moderne slaveri

Hjemløse, misbrugere og andre sårbare personer blev tvunget til at arbejde for familien i op mod 26 år.

Otte af de dømte familiemedlemmer. Foto: Lincolnshire Police

11 familiemedlemmer er blevet idømt i alt 79 års fængsel for gennem en årrække at have holdt mindst 18 personer som moderne slaver bl.a. i byen Lincoln i Storbritannien, skriver Independent.

De 18 personer i alderen 18 til 63 år var sårbare personer herunder hjemløse, misbrugere samt personer med indlæringsvanskeligheder, som blev tvunget til at arbejde for en beskeden eller ingen løn samt leve under kummerlige forhold i op mod 26 år.

Britisk familie holdt 18 sårbare personer som slaver i årevis

Mens de moderne slaver lavede forefaldent arbejde og primært levede i campingvogne uden opvarmning, rindende vand eller adgang til toiletfaciliteter, kunne de 11 medlemmer af Rooney-familien bruge de penge, som slaverne tjente til dem, på bl.a. luksusrejser, dyre fodboldskoleophold og kosmetiske operationer.

Mange af ofrene måtte ifølge Lincolnshire Police bruge de nærliggende marker og skove, når de skulle besørge. Foto: Lincolnshire Police

I løbet af retssagen kom det bl.a. frem, at en af personerne blev beordret til at grave sin egen grav og fik fortalt, at han ville ende i den, hvis ikke han underskrev en falsk arbejdskontrakt, der ville binde ham til at skulle arbejde for familien resten af sit liv.

Ifølge Lincolnshire Police blev de 18 personer »økonomisk, følelsesmæssigt og fysisk misbrugt, hvilket gjorde enhver flugt tilsyneladende umulig«.

Rooney-familien fik sin første slave i 1991 og er selv såkaldte nomader. De 11 familiemedlemmer, 1 kvinde og 10 mænd, er foruden slaveritiltaler også kendt skyldige i at have begået flere forskellige typer bedrageri.

»Ofrene vil aldrig få de år, som er blevet taget fra dem, tilbage. Men jeg håber, at det giver dem en vis trøst, at retfærdigheden er blevet tjent, og det viser, at vi vil gøre alt i vores magt for at forsøge at stoppe andre tilfælde, hvor folk lider på samme måde,« siger politiinspektør Chris Davison.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her