Europa

Londons kloakarbejdere skal fjerne et fedtbjerg på 130 ton

Under Londons gader samler der sig klumper af madrester, bleer og vådservietter, som blokerer kloakkerne.

Kloakarbejderne har erklæret krig mod den stenhårde klump af affald, der blokerer en kloak under Whitechapel. Foto: Thames Water/AP

Det bliver kaldt et "monster-fedtbjerg".

Reelt er der tale om en 130 ton tung og 250 meter lang klump bestående af vådservietter, hygiejnebind, bleer, madrester og fedt, som ligger og blokerer kloakken under Londons gader.

Arbejdet med at få fjernet den enorme klump er gået i gang, men kan komme til at tage op til tre uger. Fedtbjerget ligger under en større vej i Whitechapel i den østlige del af den britiske hovedstad, og klumpen er "stenhård".

- Dette fedtbjerg er blandt de største, vi nogensinde har set. Det er et fuldstændigt monster, og det kræver meget mandskab og mange maskiner at få det fjernet, for det er stenhårdt, siger Matt Rimmer, chef i Thames Water, der har ansvar for kloaksystemet.

Et hold på otte personer bruger blandt andet højtryksrensere i forsøget på at skille klumpen fra hinanden. De kan i gennemsnit fjerne 20-30 ton af klumpen dagligt. De mindre klumper bliver suget op i en beholder.

- Det er nærmest det samme som at brække beton op. Det er frustrerende, når man ved, at disse situationer er mulige at undgå. Dette er forårsaget af, at folk hælder fedt og olie i vasken og smider vådservietter, bind og bleer i toilettet, siger Matt Rimmer.

London er ikke ukendt med, at ting samler sig i undergrunden. I 2013 brugte Thames Water eksempelvis ti dage på at fjerne et fedtbjerg på 15 ton.

Ifølge Thames Water sker det tre gange i timen, at kloaksystemet blokeres på grund af fedt. Fem gange i timen opstår der propper i systemet på grund af eksempelvis vådservietter.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her