Europa

Farage: Juncker styrer mod et endnu mere udemokratisk EU

EU-Kommissionen har intet lært af brexit. Tværtimod vil Juncker skabe et mere udemokratisk EU, mener Farage.

Nigel Farage, der er medlem af Europa-Parlamentet, mener, at talen er et bevis på, at EU-toppen "intet har lært af brexit". Foto: Jean Francois Badias/AP

- Det var den mest åbne, ærlige og skræmmende tale, jeg har hørt i mine år i parlamentet.

Sådan lyder det fra kongen af det britiske EU-nej, Nigel Farage, efter at EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker onsdag gav sin årlige tale om unionens tilstand i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Her nævnte Juncker ikke ordet "brexit" direkte, men sagde kort, at det vil være et "tragisk øjeblik", når Storbritannien 30. marts 2019 forlader EU.

Juncker vil styrke EU med fælles ledelse: »Europa slår tilbage«

- Brexit er sket, og nu er det bare fuld fart fremad med nye planer, siger Nigel Farage og tilføjer henvendt til Juncker:

- Der skal være en magtfuld præsident for hele EU. Der skal være en finansminister med nye beføjelser til - som du selv siger - at gribe ind i medlemslandene, når han eller hun mener, det er nødvendigt.

Også planerne om en "stærkere EU-hær i et militariseret EU med en stærkere og mere aggressiv udenrigspolitik", får hård kritik fra Farage:

- Du taler for mere EU i alle sammenhænge, og det hele skal gennemføres uden samtykke fra befolkningerne. Det eneste jeg kan sige er: Gud ske tak og lov for, at vi forlader EU, siger Nigel Farage, som er trådt tilbage som leder af Ukip.

Farage, der er medlem af Europa-Parlamentet, mener, at talen er et bevis på, at EU-toppen "intet har lært af brexit".

- Hvis I havde givet David Cameron indrømmelser, særligt på immigration ville brexit aldrig nogensinde være sket.

- Alligevel er den lektie i tager med, at I vil centralisere endnu mere og gå i retning af en meget bekymrende udemokratisk union. I bedrager jer selv, hvis I tror, at det i kalder den populistiske bevægelse er slut.

- Hvis disse forslag bliver til virkelighed, så tror jeg tværtimod, at den populistiske bevægelse kun er i sin begyndelse, siger Nigel Farage, der trækker paralleller mellem udviklingen i EU og det tidligere Sovjetunionen:

- Den måde i behandler Polen og Ungarn på allerede nu må give dem mindelser om, hvordan det var et leve under det sovjetiske, kommunistiske styre. I forsøger at fortælle dem, hvordan de skal styre deres egne lande, siger Nigel Farage.

EU-Kommissionen tog tirsdag det andet formelle skridt på vejen mod en retssag mod Polen i striden om landets omstridte juridiske reformer.

Ungarn er også på vej ud i et juridisk slagsmål med EU, efter at landet har sagt nej til de tvungne flygtningekvoter, som EU-Domstolen netop har godkendt.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her