Annonce
Europa

Mulig afløser for Favorit som Theresa May vækker opsigt med udtalelser om homoseksuelle og abort: »Det er moralsk uforsvarligt«

Heller ikke efter en voldtægt er abort i orden, mener Jacob Rees-Mogg.

Jacob Rees-Mogg, erklæret katolik, er parlamentsmedlem for det konservative parti i Storbritannien. Foto: Wikimedia Commons

Det startede ellers ganske fredeligt og positivt for det konservative, britiske parlamentsmedlem Jacob Rees-Mogg.

I en ny meningsmåling pegede et flertal af de adspurgte medlemmer fra partiet på ham som den næste leder af partiet.

Diplomatisk valgte han at nedtone snakken og afvæbnende ty til jokes om, at det næste formentlig ville være, at han blev bragt i spil som en kommende pave.

At han i hvert fald er katolik, fik han slået fast i et interview med Good Morning Britain i kølvandet på meningsmålingen.

Og det var hér, at Jacob Rees-Mogg pludselig vakte opsigt i Storbritannien som andet end den potentielle afløser for den omdiskuterede premierminister Theresa May.

I første omgang forsøgte han at parere et spørgsmål om hans holdning til homoseksuelle.

»Jeg er katolik, og jeg tager den katolske lære meget alvorligt. Synet på ægteskabet bliver ikke afgjort af parlamentet, men af kirken,« sagde han ifølge The Guardian.

Da talen faldt på abort, blev han anderledes bombastisk.

»Jeg er fuldstændig imod abort. Når folk bliver gift med én af deres eget køn, beslutter de det selv. Men ved abort handler det om noget, folk gør ved et ufødt barn,« sagde han.

Direkte adspurgt, om det samme gjaldt, hvis en kvinde for eksempel bliver voldtaget eller udsat for incest, svarede han.

»Det er jeg bange for, ja. Livet begynder ved undfangelsen, og abort er moralsk uforsvarligt«.

Jacob Rees-Mogg er blevet bragt i spil som en kommende minister i Theresa Mays regering, men har indtil videre indikeret, at han ville afvise et sådan tilbud.

Theresa Mays fremtid som premierminister er blevet diskuteret, efter hun ved sommerens valg tabte det konservative flertal.

Partiet DUP er støtteparti for det konservative parti.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Det Britiske valg

Følg vores samlede dækning af det britiske parlamentsvalg med nyheder, analyser og baggrundshistorier.

Mest læste Britisk valg
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her