*

Europa

Tyrkere kalder tysk affaldskampagne for krænkende

Det var meningen, at Duisburgs 35.000 tyrkere skulle føle sig inkluderet.

I Tyskland bor der ca. 1,4 mio. tyrkere, som har stemmeret i Tyrkiet. Arkivfoto: Martin Meissner/AP

Hvordan får man folk til at bruge skraldespandene i stedet for jorden, når de skal af med deres affald?

Med humor tænkte man i den tyske by Duisburg, som derfor valgte at udstyre byens affaldskurve med direkte opfordringer til byens indbyggere. Fiktive indbyggere, der har fået navne som Steffi, Robert, Kevin, Lisa samt de tyrkisk klingende navne Mehmet og Gülcan.

Tanken var, at byens 35.000 indbyggere af tyrkisk oprindelse skulle føle sig inkluderet, men den følelse er det ikke alle tyrkere, som deler.

»Når man ser sådan et navn på en affaldsspand er det ærlig talt krænkende,« siger en ung mand af tyrkisk afstamning til Die Welt, mens en anden siger, at han føler sig »en smule angrebet.«

Tyrkisk journalist tordnede mod landets »totalitære« og »sølle« regering under forsvarstale i retten

Historien er også blevet taget op af de tyrkiske medier BirGün og OdaTV og kommer på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Tyrkiet og Tyskland mildest talt er kompliceret.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, beskylder jævnligt Tyskland for at beskytte terrorister, fordi man bl.a. har nægtet at udlevere tilhængere af prædikanten Fethullah Gülen, som man mener stod bag det mislykkede kup i 2016.

Og op til den tyrkiske folkeafstemning om en forfatningændring i april rejste adskillige tyrkiske politikere til bl.a. Tyskland for at tale til de omkring 1,4 mio. stemmeberettigede tyrkere i Tyskland.

Tyrkisk minister: Tyrkere i Tyskland har »overhovedet ingen rettigheder«

Flere af disse valgmøder blev dog aflyst - af hensyn til sikkerheden - hvilket fik Erdogan til at beskylde tyskerne for at benytte sig af nazimetoder.

I november lød det desuden fra den tyrkiske justitsminister, Bekir Bozdag, at Tyskland kun er en retsstat med friheder for tyskerne.

»Hvis man er en tyrker i Tyskland, har man overhovedet ingen rettigheder,« sagde han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her