Sort lørdag byder på tæt trafik på europæiske veje

Der er massivt pres på de europæiske motorveje denne lørdag, hvor millioner af franskmænd går på ferie.

Der er lagt op til en ualmindelig hektisk dag på de europæiske veje på dagen, der af franskmænd også kaldes "sorte lørdag".

Ferien begynder i dag for millioner af franskmænd, og det giver pres på vejene.

Ifølge flere europæiske medier har der allerede fra tidlig lørdag morgen været lange bilkøer på centrale motorveje i Tyskland, Holland og Frankrig.

I Danmark er situationen lørdag middag, at trafikken glider. Men der er begyndt at opstå propper rundt omkring på vejene:

- Vi er begyndt at få kødannelse ved Skanderborg-Aarhus området, ved Kolding, på Vestfyn og også lidt på Storebælt, fortæller vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter Brit Osted Nielsen.

Også ved den dansk-tyske grænse ventes tæt trafik lørdag. Det skyldes, at lørdag traditionelt er skiftedag for sommerhusudlejere.

Grænsekontrollen betyder, at trafikken glider lidt langsommere end normalt.

For landet som helhed er forventningen, at tæt trafik vil forekomme frem til midt på eftermiddagen.

- Vi forventer tæt trafik indtil klokken 15, og så burde det opløse sig selv igen, siger Brit Osted Nielsen.

Søndag forventes der også tæt trafik, især i det sønderjyske. Det skyldes, at det er afrejsedag for næsten 40.000 deltagere ved Spejdernes Lejr i Sønderborg.

Når denne lørdag har fået betegnelsen "sort lørdag" hos franskmændene, skyldes det farvekoden, som franske myndigheder bruger til at vise belastningen på vejene.

Farven kan også henvise til en af de mest alvorlige ulykker i landets historie, der fandt sted denne dag for 35 år siden.

Her kolliderede en bus med flere biler nær byen Beaune i regnvejr i tæt ferietrafik. Omkring 50 personer mistede livet ved ulykken, heraf var mange børn.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen