Salvador Dalís moustache er efter 28 år i graven stadig intakt

Detaljer om liget af den spanske kunstner Salvador Dalí, der er blevet gravet op som en del af en langstrakt faderskabssag, er blevet offentliggjort.

Artiklens øverste billede
Salvador Dalïs krop blev hentet op fra krypten under hans museum torsdag aften. Foto: Manu Fernandez/AP

Efter snart tre årtier i graven er den berømte maler Salvador Dalís mest kendte varemærke stadig intakt: Hans moustache.

Det skriver The Guardian.

Den spanske kunstner blev torsdag aften gravet op for at tage en dna-prøve i forbindelse med en faderskabssag.

Detaljerne om Dalí kommer fra balsamøren Narcís Bardalet, der klargjorde den spanske kunstners lig ved hans død 1989, og som hjalp til under torsdagens opgravning.

»Hans ansigt var dækket af et lommetørklæde af silke - et storslået lommetørklæde. Da det blev fjernet, var jeg glad for at se, at hans overskæg var intakt. Jeg var helt bevæget. Man kunne også se hans hår,« fortalte Bardalet ifølge The Guardian til den catalonske radiostation Rac1.

Balsamøren fortalte endvidere om, hvordan kunstnerens krop lignede »en mumie, der var som træ«, lige som han tilføjede, at eksperterne måtte anvende en elektrisk sav i stedet for en skalpel for at samle knogleprøver fra liget. Eksperterne tog foruden to store knogler også prøver af hår og negle.

Prøverne vil blive sammenlignet med den 61-årige Maria Pilar Abel Martínez' dna, da hun hævder at være datter af Dalí. Er der et match, står hun til at arve op til en fjerdedel af malerens efterladte formue på over to milliarder kroner.

Dalí døde i 1989 i en alder af 85 år, og kunstneren har - indtil i torsdags - været begravet i en krypt under Salvador Dalí-museet nær sit tidligere hjem i Figures i det nordøstlige Catalonien. Hans grav blev åbnet, da den sidste gæst havde forladt museet.

»Klokken 22.20 blev Salvador Dalis kiste åbnet, og arbejdet med at tage de biologiske prøver begyndte,« hedder det i en skriftlig udtalelse fra den catalanske højesteret, der overværede udgravningen.

Eksperterne, der skulle foretage undersøgelserne af liget, måtte ifølge Ritzau eskorteres til gravstedet, da en større gruppe mennesker havde samlet sig uden for museet.

Når prøverne er blevet undersøgt, vil de blive lagt tilbage i graven. Resultatet fra dna-prøven ventes at være klar inden for den næste måned eller to.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen