Europa

Finland slår verdensrekord for nøgenbadning

Hundredvis af nøgne svømmere hoppede i weekenden i vandet i Finland for at slå Australiens verdensrekord. De afventer nu, at Guinness World Record bekræfter den nye titel.

Arrangørerne havde håbet på 1.000 deltagere til weekendens nøgenbadning. De 789 svømmere var dog lige nok til at slå verdensrekorden. Arkivfoto: Lars Krabbe

Tredje gang blev lykkens gang for det finske folkefærd, som efter to forfejlede forsøg nu løber med verdensrekorden inden for nøgenbadning.

Under weekendens musikfestival Ilosaari Rock i det østlige Finland smed 789 deltagere tøjet og hoppede i samlet flok i vandet kun iført skriggrønne badehætter.

Finland sniger sig dermed lige akkurat ind foran Australien, der indtil weekenden har bestridt førstepladsen siden marts 2015 med en rekord på 786 svømmere.

Det skriver det finske medie Yle.

Se optagelser af de 789 nøgensvømmere her:

Initiativet blev taget på foranledning af arrangørerne bag musikfestivalen, der som en del af programmet havde etableret et nøgenbadningsevent lørdag eftermiddag. Lørdagsbilletterne til festivalen var udsolgt, og målet var derfor at komme op på i alt 1.000 nøgenbadere.

Ifølge mediet så det i minutterne op til begivenheden dog ikke ud, som om drømmen om en verdensrekord ville blive indfriet. Kun et par hundrede mennesker var begyndt at afklæde sig, men da solen så tittede frem på himlen, strømmede folk til, tog en grøn hat på hovedet og begav sig ud i det kolde vand.

Her fik de ordre på at forblive i fem minutter for at slå rekorden. Efter et par minutter brød forsamlingen ud i sang, og seancen sluttede af med, at de 789 svømmere sammen sang den finske nationalsang.

To gange tidligere i Helsinki i hhv. 2015 og 2016 har finnerne forsøgt at slå rekorden, men begge gange uden held, da kun godt 300 deltagere er troppet op.

Arrangørerne afventer nu, at Guinness World Record bekræfter den nye titel.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her