Storklubber har indført adfærdskodeks for forældre

Forældre, der skaber sig langs sidelinjen til børnenes fodboldkampe, er blevet et så stort problem i Sverige, at storklubber har indført adfærdskodeks.

De svenske fodboldklubber har fået nok af forældre, der råber og skaber sig langs sidelinjen til deres børns fodboldkampe.

Derfor har de tre største fodboldklubber i Stockholm som de første nu indført et adfærdskodeks, som forældre skal underskrive, før de kan få adgang til at se børnenes kampe.

Det drejer sig om storklubberne Hammarby IF, AIK og Djurgården IF.

Det skriver den svenske avis Göteborg-Posten.

Kodekset lyder som følger:

»Jeg som forælder vil gøre mit yderste for at støtte mit barn, andres børn, ledere, dommere, embedsmænd og andre forældre i forbindelse med træning og kampe - gennem et positivt engagement.«

Kodekset er blevet indført på baggrund af en rundspørge, som det nationale analyseinstitut SSI har foretaget i samarbejde med Volkswagen blandt landets yngste spillere og deres forældre.

Undersøgelsen viste, at én ud af hver tredje unge fodboldspiller havde overvejet at droppe sportsgrenen som følge af »over-engagerede« forældre. Ud af de i alt 1.016 forældre, der deltog i rundspørgen, svarede 83 pct. desuden, at de havde oplevet forældre, der havde presset deres børn for hårdt eller højlydt kritiseret unge dommere.

Nyheden har også nået det britiske medie The Guardian, der oplyser, at flere end 1.600 forældre indtil videre har underskrevet adfærdskodekset. Flere forældre skulle ifølge mediet angiveligt også have bedt om at få budskabet trykt på t-shirts, mens en række svenske klubber samtidig skulle have udvist interesse for at tage del i initiativet.

Volkswagen har i forbindelse med initiativet udlovet en pris på 25.000 svenske kr. til den fodboldklub i Sverige, som først får skabt en sund forældrekultur langs sidelinjen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen