Europa

Arabiske flygtninge ser med vantro på Hamburg-uro

Flygtninge, der har været vidne til G20-urolighederne i Hamburg, tror knap deres egne øjne.

Foto: Christian Charisius/AP

De seneste dages uroligheder i Hamburg, hvor der har været G20-topmøde, er blevet fulgt med undren af arabiske flygtninge i den nordtyske by.

Den 29-årige egypter Ibrahim Ali kom til Tyskland i 2011, og han har sammen med to andre flygtninge - fra Syrien og fra Egypten - serveret øl og falafel for demonstranterne i Sternschanze-kvarteret.

Flygtningene er uforstående over for, at demonstranter har begået ødelæggelser og hærværk i den tolerante by, de lever i.

Og de er forbløffet over det, de regner for politiets tilbageholdenhed.

Flere end 200 betjente er blevet såret under G20-topmøde

- Hvis folk gjorde sådan i Egypten, så ville de blive skudt, siger Ibrahim.

- Staten stiller alt til rådighed: bolig, arbejdsløshedsunderstøttelse og uddannelse. Alligevel er de folk her ikke glade. Jeg forstår det ikke.

Hans syriske kollega, Mohammad Halabi, i falafelboden ankom til Tyskland for 18 måneder siden, og han er lige så uforstående.

- De er tossede. Jeg kan ikke tro mine øjne, siger den 32-årige Halabi.

- De har sådan et dejligt land, og så ødelægger de det.

Han taler gebrokkent tysk og siger, at han fulgte med i, hvad der skete på G20-topmødet for at se, om lederne kunne enes om en måde, der kan standse krigen i Syrien.

Uroen fortsatte om natten i Hamborg: »Det er sådan her, anarki ser ud«

Han var skuffet, da han erfarede, at USA's præsident, Donald Trump, og den russiske præsident, Vladimir Putin, var blevet enige om, at der skal indføres våbenhvile i den sydvestlige del af Syrien.

- Det er en vittighed. De er ikke seriøse. De er simpelthen interesseret i at passe deres egne interesser i Syrien og i Mellemøsten.

Når han ikke serverede falafel, løb han over pladsen til urolighederne og tog billeder af politiet, der brugte vandkanoner.

- Det her er ikke noget. Jeg er ikke bange, siger Halabi, der kan vise billeder af bombeangreb i Syrien.

Søndag aften kontrollerede politiet igen Sternschanze, der er et traditionelt område for venstreorienterede protester.

Beboere og butiksejere kom tilbage for at inspicere skaderne.

Alle var de vrede over, at forbundskansler Angela Merkel havde besluttet at holde G20-topmødet i deres by.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Bolig
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere
Gør din computer hurtigere med en simpel oprydning
Er din computer blevet langsommere med tiden, findes der nemme løsninger, som kan komme problemet til livs. Læs computereksperternes råd her. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her