159 betjente er blevet såret under uroligheder ved G20

Politiet har anholdt 45 personer og har 12 i forvaring.

Artiklens øverste billede
Ifølge avisen Bild har adskillige biler været sat i brand, og Welt skriver, at der er blevet gjort skade på ejendomme. Foto: Christian Charisius/AP

159 betjente er nu blevet såret efter sammenstød med G20-demonstranter i den nordtyske by Hamborg.

Det oplyser embedsmænd ifølge det tyske medie Welt.

Indtil videre har politiet anholdt 45 personer, mens 12 personer er sat i forvaring. Politiet i Hamborg har på Twitter delt et billede af en person, der er blevet såret af et projektil under gårsdagens optøjer.

Torsdag eftermiddag og aften udviklede der sig en demonstration med omkring 12.000 deltagere sig til voldsomme sammenstød mellem politi og militante modstandere af topmødet.

Der blev bl.a. kastet med flasker og fyrværkeri, og politiet gav igen med tåregas og vandkanoner. Fredag har demonstranterne fortsat urolighederne og har bl.a. blokeret veje med barrikader. Senest oplyser politiet, at en patruljevogn er blevet angrebet i St. Pauli.

Ifølge avisen Bild har adskillige biler været sat i brand, og Welt skriver, at der er blevet gjort skade på ejendomme. Flere demonstranter er også kommet til skade, har en talskvinde for aktivisterne oplyst til nyhedsbureauet dpa. Der er indtil videre ikke kommet et præcist tal på, hvor mange demonstranter, der er såret.

Optøjerne har bl.a. betydet, at USA's førstedame, Melania Trump, er blevet forhindret i at møde op til et G20-arrangementet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen