Europa

Millioner af tyskere så med, da Kina kom med to pandaer

Meng Meng og Jiao Qing er symbolerne på »en ny begyndelse« mellem Kina og Tyskland.

Meng Meng, den ene af de to pandabjørne, som Kina har skænket til Tyskland, bor nu i zoologisk have i Berlin. Foto: Simone Kuhlmey/Polfoto.

Meng Meng og Jiao Qing. Det er navnene på de to nye pandaer, som Kina overrakte til Tyskland, da præsident Xi Jinping onsdag besøgte den tyske forbundskansler, Angela Merkel. Og meget tyder på, at de allerede er et hit hos tyskerne.

Da de bambustyggende væsner blev afsløret bag en glasindhegning til 66 mio. kr. onsdag, blev det sendt live på tv - og millioner af tyske seere fulgte med, skriver The Guardian.

Merkel kaldte pandaerne for Kina og Tysklands nye ambassadører, mens Xi refererer til dem som symbolerne på »en ny begyndelse« landene imellem.

Og det kan der være brug for forud for G20-topmødet i Hamborg, hvor der blandt andet skal tales om kinesisk cyberspionage og brud på menneskerettigheder. De to statsledere kan dog måske vise sig som en stærk alliance, når det gælder kampen mod klimaforandringer og sikringen af fri handel, skriver The Guardian.

Løkke i Kina: Vi kommer længst med samarbejde

Imens er det op til Meng Meng og Jiao Qing at producere afkom. Tyske og kinesiske fertilitetsarbejdere vil arbejde tæt med de to pandabjørne for at nå det mål. Men det kan blive svært, når hun-pandaen kun er i løbetid i 24 til 72 timer hvert forår, skriver The Guardian.

Alle de pandaer, der eventuelt skulle blive født, skal sendes tilbage til Kina, lyder aftalen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
G20
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her