Tysk fængsel skal evakueres efter fund af gammel krigsbombe

109 fanger skal evakueres lørdag, mens en bombe fra Anden Verdenskrig fundet i nærheden bliver uskadeliggjort.

Et fængsel i byen Regensburg i det sydøstlige Tyskland skal evakueres. Det sker, efter at en ueksploderet bombe fra Anden Verdenskrig er blevet fundet i nærheden af fængslet.

Det oplyser tysk politi ifølge nyhedsbureauet dpa.

Den 225 kilo tunge bombe blev fundet onsdag eftermiddag under arbejdet på en stor byggeplads i den vestlige del af byen, der ligger i delstaten Bayern.

Det historiske levn skal efter planen uskadeliggøres på lørdag. Evakueringen af de indsatte i fængslet samt beboere i nærheden begynder klokken ni om morgenen.

I alt skal 109 fanger evakueres fra fængslet som en del af operationen. Det rapporterer den lokale avis Mittelbayerische.

Ifølge avisen er det den femte ueksploderede bombe fra Anden Verdenskrig, der bliver fundet på den pågældende byggeplads.

Så sent som i maj evakuerede tysk politi flere end 50.000 mennesker i den nordlige storby Hannover, så bomberyddere kunne uskadeliggøre i alt fem bomber fra Anden Verdenskrig.

Blandt de bygninger, der blev inddraget i evakueringen var syv plejehjem og en dækfabrik.

Evakueringen berørte omkring en tiendedel af indbyggerne i byen, som har et befolkningstal på 520.000.

Allierede fly bombede Hannover mange gange og meget intenst under verdenskrigen. Tusinder blev dræbt, og meget af byen blev jævnet med jorden.

En anden stor bomberelateret evakuering fandt sted juledag sidste år i Augsburg.

Her blev flere end 54.000 mennesker evakueret i byen, efter at en bombe på 3,8 ton blev opdaget ved et udgravningsarbejde.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen