Albaniens regerende socialister står til sejr ved valg

Valghandlingen i Albanien måtte forlænges med en time på grund af lav valgdeltagelse.

Albaniens regerende socialistparti ser ud til at vinde søndagens parlamentsvalg. Partiet får mellem 45 og 49 procent af stemmerne, viser en valgstedsmåling.

Det største oppositionsparti, Det Demokratiske Parti, får op mod 34 procent af stemmerne, viser målingen fra det italienske analysefirma IPR ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Lidt tidligere på aftenen blev det oplyst af myndighederne, at valget ville blive forlænget med en time på grund af den ringe valgdeltagelse.

- Socialistpartiet kan have vundet flere end 71 pladser, men det er stadig en måling og ikke det endelige resultat, lyder det fra IPR. Parlamentet har 140 medlemmer.

Holder det stik, kan den 52-årige premierminister, Edi Rama, se frem til en ny periode som regeringschef.

Lulzim Masha, den 43-årige leder af Det Demokratiske Parti, blev ikke belønnet for sit løfte om at skabe en "Ny Republik". Den omhandlede blandt andet en økonomisk reform, skattelettelser og støtte til landbruget.

Han blev heller ikke belønnet for, at han er en stor beundrer af USA's præsident, Donald Trump.

Det Demokratiske Parti beskyldte under valgkampen premierministeren for at have forbindelser til organiseret kriminalitet.

De beskyldte ham også for at omdanne staten til et apotek. Det var en henvisning til Albaniens lukrative men ulovlige handel med hash.

Valget blev set som en prøve på, hvor entusiastisk Albanien er efter at blive medlem af EU.

De to store partier gik efter et flertal for at kunne gemmeføre en række retsreformer. De er afgørende for, at landet en dag kan blive medlem af EU.

/ritzau/Reuters

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen