Troldpikken knækkede: Nu strømmer pengene ind til genrejsningen

En ildsjæl vil indsamle 200.000 norske kr. for at få den norske stenformation på plads.

Artiklens øverste billede
Den knækkede stenformation blev opdaget lørdag. Foto: Carina Johansen

Den norske turistattraktion Troldpikken - eller på norsk Trollpikken - i det sydvestlige Norge er knækket til stor ærgrelse for lokalsamfundet.

Men der er håb for stenformationen endnu. Lokale kræfter vil nemlig have en entreprenør til at reparere attraktionen, og det er der stor økonomisk opbakning til.

I en online indsamling med det ædle formål at »genrejse Troldpikken« har 429 personer siden kl. 20 lørdag aften doneret over 75.000 norske kr. til projektet.

Målet lyder på 200.000 norske kr., og skulle der blive indsamlet mere end det, vil det gå til »tilrettelægning af området«.

Det er Kjetil Bentsen, der står bag indsamlingen. Han er en af de oprindelige drivkræfter bag Troldpikkens status som turistattraktion, og han har allerede talt med en entreprenør og en geolog for at lægge planer for, hvordan fjeldkonstruktionen kan komme tilbage på plads. Det skal ske ved at bore bolte ind i fjeldet.

I teksten til indsamlingen lyder det, at initiativsagerne føler sig sikre på, at det er vandalister, der natten til lørdag har udøvet hærværk mod attraktionen. Her står der, at der er fundet rester af en mejsel, som man mener, kan være blevet brugt til at ødelægge stenformationen.

Fundet bliver overleveret til politiet, som skal efterforske sagen. 

Magnar Sandstøl fra politiet i Egersund har sagt til norske NRK, at man vil tale med vidner, der kan have set noget.

»I 2017 er det den mest pikante og potente sag, vi har fået ind,« konstaterer han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen