*

Europa

Voldsom skovbrand i Portugal: 12 personer overlevede ved at gemme sig i vandtank

En kvinde har efter alt at dømme reddet 12 menneskeliv.

»Havde det ikke været for tanken, ville vi alle være døde. Det var forfærdeligt, ligesom en gyserfilm,« husker helten, Maria do Céu Silva, om branden. Foto: AP/Armando Franca

Maria do Céu Silva hyldes for sit heltemod.

Det gør hun ifølge BBC, fordi at hun brugte vandtanken i hendes hus til at redde beboere fra den portugisiske by Nodeirinho, der var slemt påvirket af lørdagens skovbrand.

Overblik: Skovbrand hærger det centrale Portugal

En skovbrand, der brød ud i det centrale Portugal - 200 kilometer fra hovedstaden Lissabon. Indtil videre har branden kostet 62 mennesker livet og såret 60 personer. 

Noget tyder dog på, at dødstallet kunne have været højere, havde det ikke været for Maria do Céu Silva.

Hun kom i tanke om, at vandtanken kunne være behjælpelig, da hun skulle redde sin handicappede mor.

»Min mand sagde, at vi skulle putte hende ind i bilen, men hun kunne ikke komme ind selv, så hun sagde til mig: "Lad mig dø på gulvet,"« fortæller Maria do Céu Silva til avisen Correio da Manha.

En »ekstraordinær tragedie« har ramt Portugal: Flygtende mennesker omkom i deres biler

Det nægtede Maria do Céu Silva dog at lade ske. Moren blev således transporteret til tanken, sammen med Maria do Céu Silvas 81-årige far, mens ilden herserede.

»Havde det ikke været for tanken, ville vi alle være døde. Det var forfærdeligt, ligesom en gyserfilm,« husker hun om branden.

Maria do Céu Silvas hjalp yderligere flere ældre og børn, der også blev skærmet af fra ilden ved hjælp af tanken og dets indhold af vand.

I alt 12 personer overlevede ved hjælp fra Maria do Céu Silva.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her