*

Europa

Britisk politi: Alle ofre var fra det muslimske samfund

Politiet i London kan endnu ikke sige noget om motiv for påkørsel ved Finsbury natten til mandag.

Tim Ireland

En talsmand for det britiske politis terrorberedskab sagde mandag på et pressemøde, at det endnu er for tidligt at udtale sig om motivet bag nattens hændelser i London, hvor en varevogn kørte ind i en menneskeflok nær en moské ved Finsbury Park.

Det står endnu ikke helt klart, om der var tale om et trafikuheld eller et angreb. Talsmanden sagde imidlertid, at hændelsen havde »alle kendetegnene på et terrorangreb«.

»London er en by med mange skæbner og mange nationaliter. Et angreb på ét lokalsamfund er et angreb på os alle,« sagde talsmanden.

Ved pressemødet oplyste politiet, at alle ofrene er medlemmer af det muslimske samfund. En person blev erklæret død på stedet, og to af de otte sårede er i kritisk tilstand. Ifølge politiet fik lå den afdøde dog allerede og fik førstehjælp, da angrebet skete, og det er derfor usikkert, om hans død skyldes påkørslen.

London-påkørsel efterforskes som potentielt terrorangreb: En mand er dræbt og otte personer såret

Han aflivede samtidig et par rygter, som har floreret i flere internationale medier.

Øjenvidner har berettet, at der var tre personer i varevognen, men ifølge politiet var der kun én mand, som efterfølgende er blevet anholdt. Det drejer sig om en 48-årig mand, som blev tilbageholdt af civile, til politiet kunne tage over.

Varevognen er blevet undersøgt af specialister, som ikke har fundet noget, der »kunne forårsage skade«.

Der har også været rygter om, at der efter påkørslen skal have været knivstikkerier. Politiet siger, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen meldinger om knivskader.

Ingen andre end den 48-årige er mistænkt i sagen på nuværende tidspunkt.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her