*

Europa

Snart kan svenskerne blive advaret om terror og andre nationale kriser over sms

Myndighederne vil udsende målrettede varslinger til borgere i krisesituationer.

Når mobilen fremover vibrerer i lommen på svenskerne, kan det være et varsel om en brand, terror eller andre farer i nærheden af dem.

Fra den 1. juli vil det svenske beredskab nemlig udsende varslinger direkte til svenskerne over sms.

Det skriver SVT.

»Det er helt fantastisk. Vi får mulighed for at få direkte adgang til de folk, der kan befinde sig i fare,« siger Göran Melin, stedfortrædende redningsleder på skadestuen i Jönköping til SVT.

Det er de såkaldte VMA-meddelelser - vigtige meddelelser til befolkningen - som fremover ikke bare vil blive udsendt gennem radioen, men også til de svenske telefonbrugere.

Systemet vil lokalisere de brugere, der befinder sig i nærheden af faren, hvad enten det drejer sig om en national eller lokal krisesituation.

Teknikken har længe været til rådighed, men det er først nu, at de svenske politikere har åbnet op for at bruge den.

Flere hundrede personer evakueret efter nye brande i svenske asylhjem

Det skete, da regeringen vedtog en lovændring, som tillader, at man blandt andet kan lokalisere de brugere, der befinder sig i de berørte områder.

Brugerne skal ikke tilmelde sig nogen tjeneste for at modtage beredskabsmeddelelserne.

Hele landet vil blive omfattet af det nye system.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Israel efterlyser opbakning fra EU

Hvis Iran fortsætter med at etablere sig militært, bliver situationen eksplosiv, lyder budskabet fra Israel. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, mødes mandag med EU’s udenrigs- og udviklingsministre i Bruxelles.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere
Nye familier: »Julen er et potentielt minefelt«
Med stigningen i antallet af skilsmisser er der også kommet en stigning i antallet af sammenbragte familier. De forskellige traditioner og høje forventninger kan føre til konflikter, men med de nye familiemedlemmer kommer også muligheden for at gentænke julen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her