Annonce
Europa

May får hård medfart på forsiderne

Fuldstændig fejlsalgen, hybris og ydmygende – de britiske medier enige i vurderingen af May.

"Tosse-koalitionen" kalde Daily Mirror smarbejdet mellem lederen af det nordirske parti DUP, Arlene Foster, og premierminister Theresa May. Foto: Andy Rain

De sidste stemmer er talt op, og det britiske valg dermed afgjort. Theresa May ser ud til at kunne forblive i Dowing Street 10, men må fremover basere sit mandat på det lille, konservative parti DUP fra Nordirland.

Til trods for et fremragende valg i Skotland mistede Mays konservative parti 13 mandater. Tilbagegangen var højest uventet og er naturligvis på forsiden af dagens britiske aviser.

»Tosse-koalitionen,« lyder det i tabloidavisen Daily Mirror, der kalder Mays koalitionspartner, DUP, for et parti på den yderste højrefløj.

Avisen, der traditionelt støtter Labour-partiet, hæfter sig ved nordirernes modstand mod vielse af homoseksuelle.

Daily Mail, der støtter de konservative, bruger spaltepladsen på Mays utilfredse partikollegaer.

»Konservative vender ryggen til Theresa,« står det på forsiden.

Her er der særligt fokus på historien om de konservative parlamentsmedlemmer, der ønsker hendes afgang – gerne i løbet af et par måneder.

Tilbagegangen for de konservative fylder også hos The Guardian, der dagen før valget anbefalede sine læsere at stemme på Labour.

»Fra hybris til ydmygelse,« hedder rubrikken.

May satsede og tabte er det primære budskab, men også Labours »genoplivning« for et par ord med på vejen.

»May kæmper for at forblive premierminister.«

Dét er overskriften på dagens udgave af The Daily Telegraph, der som mange andre dvæler ved ønsket om Mays afgang; et ønske luftet af flere af partiets egen parlamentarikere.

The Sun påstår, at May fuldstændig har fejlet og vil ryge i løbet af et år. Samtidig skriver de dog, at hun bliver som premierminister for at stoppe »røda Jezzas (Corbyn, red.) fremmarch«.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Det Britiske valg

Følg vores samlede dækning af det britiske parlamentsvalg med nyheder, analyser og baggrundshistorier.

Mest læste Britisk valg
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her