Annonce
Europa

May undskylder for et dårligt valg

Skotterne er ikke tilfredse med Theresa May, der også møder kritik i partitoppen.

De konservatives uventede katstrofe valg har fået flere partimedlemmer til at kritisere premierminister Theresa May. Foto: Stefan Rousseau/AP Photo

Thereay May udskrev selv det valg, der endte med at koste hendes parti 13 mandater i det britiske underhus. Resultatet er ganske langt fra den succes, Konservative forventede, da valget blev udskrevet.

»Jeg ønskede at opnå et større flertal, og det er ikke det resultat, vi endte med. Jeg undskylder over for alle de kandidater og hårdtarbejdende partimedlemmer, der ikke var succesfulde, og også til de kolleger, der var parlamentsmedlemmer og ministre, og som nu har mistet deres pladser uden at fortjene det,« siger Theresa May til The Guardian.

DUP bestemmer, hvem der regerer Storbritannien Stædige protestanter fra Nordirland skal holde May ved magten

Internt i partiet har det uventede nederlag i løbet af få dage fået kritikerne til hæve stemmen.

Ifølge The Telegraph er ledende medlemmer begyndt at kigge efter nye kandidater til formandsposten. David Jones, landets brexitminister, siger ligefrem, at det er »umuligt« at vurdere, om May også leder partiet ved udgangen af 2017.

I Skotland overvejer partiets regionale leder, Ruth Davidson, nu, om de skotske konservative skal forme deres eget parti. Skotland var ellers den eneste konservative succeshistorie - og med 12 nye parlamentsmedlemmer et afgørende bidrag til Mays flertal.

Skotternes utilfredshed handler om alt, fra at regeringen i London blander sig for meget i skotske anliggender til Mays samarbejde med det konservative nordirske parti DUP – og premierministerens hårde kurs i forhandlingerne om brexit.

»Vi skal forsøge at levere en åben brexit, der sætter vores lands økonomiske vækst først, ikke en lukket brexit,« lød det på valgdagen til The Telegraph.

Vingeskudt Theresa May: Hun ville helst ikke tale om partiets tilbagegang

Flere ministre har udtalt sig i kryptiske vendinger til The Sun, og bl.a. siger udenrigsministeren Boris Johnson, at det er for tidligt at udtale sig om Mays fremtid.

»Vi skal handle hurtigt og hensynsløst,« lød det ifølge avisen fra et andet regeringsmedlem om May.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Det Britiske valg

Følg vores samlede dækning af det britiske parlamentsvalg med nyheder, analyser og baggrundshistorier.

Mest læste Britisk valg
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her