Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Europa

Løkke kalder Manchester-angreb for meningsløst

Statsministeren er forfærdet over tragedien i Manchester, hvor en selvmordsbomber slog til ved en koncert.

Bevæbnet politi blokerer en vej nær Manchester Arena efter terrorangreb. Foto: Rui Vieira/AP

Tirsdag morgen er 22 mennesker meldt omkommet i forbindelse med en koncert mandag aften i Manchester Arena med amerikanske Ariana Grande.

Britisk politi har bekræftet, at en mandlig selvmordsbomber står bag angrebet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er rystet over tragedien.

- Jeg er forfærdet over det usle angreb i Manchester. Uskyldige mennesker, heraf mange unge, mistede livet, mens de var sammen til koncert.

- Familier er i nat blevet slået i stykker, og det er simpelthen så tragisk og meningsløst at tænke på, siger han i en pressemeddelelse.

Video: Fortsat ingen meldinger om danske ofre i Manchester

Gerningsmanden havde medbragt en sprænganordning til koncerten med den 23-årige sangerinde. Gerningsmanden blev dræbt ved eksplosionen.

En talsmand for politiet i Manchester oplyser, at der er børn blandt de 22 dræbte. Han oplyser ikke hvor mange. 59 er såret.

Politiet er i færd med at undersøge, om geringsmanden indgik i et radikalt netværk, eller om han handlede alene.

Øjenvidner har oplyst, at de hørte en kraftig eksplosion, lige efter koncerten var slut, og lyset var tændt i salen. Braget kom fra en af sidegangene i musikarenaen.

Der er tale om den værste terrorhandling i Storbritannien siden 2005, hvor over 50 mennesker blev dræbt ved samtidige angreb på Londons undergrundsbane og en dobbeltdækkerbus.

De skyldige dengang var radikaliserede muslimer.

JP-korrespondent: »Storbritannien er måske ikke så sikkert, som man gik og troede«

Der var 21.000 mennesker mødt op i Manchester Arena for høre Ariana Grande. Mange børn og teenagere var blandt de 21.000.

Den konservative premierminister, Theresa May, bekræftede i løbet af natten, at eksplosionen blev efterforsket som "en rædselsvækkende terrorhandling".

May og lederen for Labour, Jeremy Corbyn, meddelte, at de var blevet enige om suspendere deres valgkamp på ubestemt tid frem mod parlamentsvalget 8. juni.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Biler
Kias nye model mangler højdepunkter
Kia Stonic er lavere end de fleste af konkurrenterne, og det gør, at man savner lidt af crossover-fornemmelsen. Prisen er også i den høje ende, mens komforten halter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her