Annonce
Europa

Forældre kan ende i retten, fordi de forbød søn at besøge moské med klassen

»Hvorfor skal vi sende vores barn hen til folk, der foragter det som en vantro?« siger forældrene.

Fremmedhadet er i stigning i Tyskland. Her ses en demonstration tidligere på året mod islam og moskeer. Foto: Jens Meyer/AP

Det var i juni, at en syvendeklasse fra Rendsburg i det nordlige Tyskland skulle på tur til den nærliggende moské.

Besøget var en del af geografiundervisningen.

Men én 13-årig dreng skulle ikke med, lød det i en e-mail til læreren fra faren, som ifølge familiens advokat, Alexander Heumann, angav, at det skyldtes ideologiske årsager.

Han fik det råd fra skolen, at han kunne melde drengen syg den pågældende dag, hvilket faderen afviste. Men, lyder det i sagsfremstillingen fra advokaten, for at være sikker på, at sønnen ikke blev tvunget med i moskéen, lod han den 13-årige blive hjemme.

Derefter blev forældrene informeret om, at de havde forhindret, at drengen deltog i undervisningen, og at det ville koste dem 150 euro hver.

Tyskland modtog under 900.000 migranter i 2015

Forældrene forklarede i en skrivelse til bødekontoret, at man havde svært ved at forstå, hvordan moskébesøget kunne være en del af geografiundervisningen, når det efter deres mening i højere grad måtte høre ind under religionsfaget.

Derudover var de bekymrede for sønnens »liv og lemmer«, hvis han begav sig mod moskéen, da der ifølge forældrene har været adskillige beretninger om religiøst motiveret vold i forbindelse med islam. Særligt i nyere tid.

»Hvorfor skulle vi som forældre udsætte vores barn for en sådan fare? Hvorfor skulle vi sende vores barn hen til folk, der foragter det som en såkaldt vantro,« lød det.

Merkel til sine partimedlemmer: »Så find da en, der kan spille blokfløjte!«

Men lige lidt hjalp det, og forældrene nægter nu at betale og har derfor hyret advokaten Alexander Heumann, som de ifølge tv-kanalen NDR kender fra den stærkt islamkritiske organisation Pax Europa. Heumann er tidligere medlem af det indvandringsskeptiske parti Alternative für Deutschland (AfD) og har tidligere været med til at organisere Düsseldorf-aflæggeren til Pegida, Dügida.

Og mens skolen argumenterer med, at forældrene har forbrudt sig mod skoleloven, der foreskriver skolepligt, lyder det fra advokaten, at udflugten ikke havde noget med den almindelige undervisning at gøre.

»Skolemyndighederne har delvist ikke noget problem med det, når muslimske elever får fri under ramadan,« skriver advokaten i forsvarsskriftet og nævner også muslimske unge, som med henvisning til religion ikke vil deltage i den fælles svømmeundervisning.

Had i Dresden, da Tyskland fejrede genforening: »Vi skammer os«

Men, siger skolens leder, Renate Fritzsche, til NDR, der er heller ingen undtagelser for muslimske børn, som skal deltage i både svømme-, seksual- samt filosofiundervisningen og i øvrigt også går med i kirken ved juletid.

Den offentlige anklager i Itzehoe skal nu vurdere, om sagen skal for retten.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her