Europa

Aldrig mere flygtningekaos som i 2015

EU’s ledere har på et topmøde i Bratislava lagt en køreplan for at hive EU ud af sin eksistentielle krise.

Bratislava

Endnu er der kun tale om en slags diagnose.

Men på et uformelt topmøde i dag i Slovakiets hovedstad, Bratislava, har EU’s ledere minus den britiske taget første skridt til at hive EU ud af sin eksistentielle krise ved at blive enige om, hvad der er galt med unionen, og hvad der skal gøres ved det.

Køreplanen fokuserer især på sikkerhed, på terrorbekæmpelse og vækst. Det er også det første forsøg på at sætte en kurs for EU efter brexit.

Målet er at levere resultater til borgerne.

Men det vigtigste budskab er, at EU-lederne aldrig vil tillade en kaotisk situation som i 2015 igen, hvor flygtninge vandrede ukontrolleret ind over Europas grænser.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her