Europa

Listen med navne vokser: Her er dødsofrene fra Bruxelles

Flere af de dræbte i terrorangrebet i Bruxelles er lørdag blevet identificeret. Der menes at være døde og sårede fra omkring 40 forskellige lande.

Adelma Marina Tapia Ruiz fra Peru, mor til to tre-årige tvillinger, er et af dødsofrene fra Bruxelles. Foto: AP/Facebook

Identificeringen af de mindst 31 dødsofre for tirsdagens terrorangreb i Bruxelles er i gang.

I løbet af de seneste dage er der blevet identificeret flere dødsofre, heriblandt en del udlændinge. Det gælder en bror og en søster fra Holland, en kineser, en brite, en peruaner, og desuden siger amerikanske embedsmænd, at der er identificeret to dræbte amerikanere.

Adelma Marina Tapia Ruiz fra Peru var den første person, der blev identificeret. Hun var gift med en belgisk mand og mor til to tre-årige tvillinger, der alle overlevede angrebet Zaventem-lufthavnen i tirsdags. Ifølge BBC og The New York Times var Adelma Marina Tapia Ruiz' mand i færd med at lege med tvillingerne et andet sted i lufthavnen, da eksplosionen fandt sted. Kun en af tvillingerne fik skrammer.

Bror til bombemand vandt VM-medalje for Belgien Jeg føler for ofrene

Patologer fortsætter med at undersøge dødsofre fra gerningsstederne for at finde spor, der kan føre til identifikation. Omkring 30 eksperter er på opgaven, men på trods af den store indsats forventer myndighederne, at det kan tage flere uger at identificere alle ofrene.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er der oprettet en Facebook-side, hvor bekymrede pårørende, venner, kolleger eller andre kan lægge informationer om de savnede.

Det menes, at de døde og sårede er fra omkring 40 forskellige lande.

Her er navnene på de bekræftede omkomne:

- Tidligere belgisk ambassadør i USA og FN-ambassadør André Adam, 79 år. Han var på vej til USA, da han blev dræbt ved et af angrebene i lufthavnen. Anklagemyndigheden i Belgien har bekræftet hans død. André Adams kone blev også såret i angrebet.

- Embedsmand Oliver Delespesse fra Belgien. Han arbejdede for La Federation Wallonie-Bruxelles og blev ifølge sin arbejdsgiver dræbt ved metroangrebet.

Den 26-årige Sascha Pinczowski tog i 2015 sin eksamen Marymount Manhattan College i New York. Hun blev sammen med sin 29-årige bror dræbt i angrebet i Bruxelles. Foto: AP
- Den 53-årige programmør David Dixon fra Nottingham i Storbritannien, boede i Bruxelles med sin partner og syvårige søn. Han blev dræbt i metrostationen.

- 20-årig jurastuderende Leopold Hecht fra Belgien, hvis familie har bekræftet dødsfaldet. Han blev dræbt i angrebet på metrostationen.

- Bart Migom på 21 år - en belgisk studerende, som var på vej til USA for at besøge sin kæreste - er blandt de dræbte, har universitetet bekræftet. Det står ikke klart, om han blev dræbt i lufthavnen eller metroen.

- Søskendeparret Sascha (26) og Alexander (29) Pinczowski fra Holland. Søskendeparret var på vej hjem til New York, hvor de gennem mange år havde boet, da eksplosionen skete i lufthavnen. Alexander Pinczowski var ifølge The New York Post forlovet med datteren af den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, James Cain.

- Den 48-årige Patricia Rizzo, som arbejdede for EU i Bruxelles, blev dræbt i metroangrebet. De italienske myndigheder har bekræftet hendes død.

- En 36-årig kok, Adelma Marina Tapia Ruiz fra Peru, gift med belgisk mand og mor til to tre-årige tvillinger, dræbt i lufhavnen.

- Ægteparret Stephanie og Justin Shults fra Nashville i USA. Justin Shults' arbejdsgiver, Clarcor, har bekræftet begge dødsfald på sin hjemmeside. Ægteparret havde boet i Bruxelles siden 2014, hvor de begge arbejdede som bogholdere. De havde netop kørt Stephanie Shults' mor til lufthavnen, da en af bomberne eksploderede. Moderen slap uskadt fra eksplosionen.

Hollandske Elita Weah sendte dette billede til sin familie, kort før hun blev dræbt i Bruxelles' lufthavn. Foto: AP/Weah-familien
- Den tyske kvinde Jennifer Scintu Waetzmann er af den tyske indenrigsminister blevet bekræftet dræbt. Jennifer Scintu Waetzmann var håndboldtræner for ungdomshåndboldspillere Aachen og var sammen med sin mand ved at checke ind ved skranken i lufthavnen, da bomben blev sprængt. Hendes mand er meldt blandt de sårede.

- Den 41-årige Elita Weah fra Holland blev dræbt i lufthavnen - ifølge BBC mens hun var på vej til New York for at deltage i sin svigerfars begravelse. Kort før angrebet sendte hun et billede af sig selv til sin familie på sms for at fortælle dem, at hun var på vej.

Derudover er en række unavngivne personer blevet bekræftet døde, heriblandt to svenske statsborgere.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her