Europa

Det kan tage uger at identificere Bruxelles-bombers ofre

Tandoplysninger, fingeraftryk og dna bliver brugt til at identificere lig efter tre selvmordsbomber i Belgien.

Retsmidicinerne bruger bl.a. dna, tand- og fingeraftryk til at identificere ofrene for bomberne i metroen og lufthavnen. Foto: Yorick Jansens/AP

Det er ekstremt svært for retsmedicinerne i Bruxelles at fastslå identiteten på de ofre, der tirsdag mistede livet, da tre bomber blev udløst i en afgangshal i Zaventem-lufthavnen og i metrosystemet.

Derfor kan det komme til at tage flere uger, før ofrenes pårørende får endeligt svar på, om deres kære er blandt de dræbte.

Det fortæller Ine Van Wymersch, der står i spidsen for centret for savnede personer og gruppen af eksperter, der på et militærhospital arbejder på at finde frem til ofrenes identitet.

- I går var cirka 30 mennesker forbi for at lede efter familiemedlemmer, siger Ine Van Wymersch.

- Ingen af ligene er formelt blevet identificeret, arbejdet står stadig på, siger hun.

Læger, politi, psykologer og medarbejdere fra Røde Kors arbejder løbende på at hjælpe pårørende, der leder efter familiemedlemmer eller venner.

Samtidig forsøger efterforskere at finde punge og smykker fra ofrene eller tjekke detaljer som vægt, højde og hårfarve hos de efterladte.

- Antallet af uidentificerede mennesker er meget, meget usædvanligt, siger talsmand for det føderale politi Michael Jonnois.

JP i Bruxelles Folk hænger efterlysninger op på gaden

- Det var en "åben" katastrofe. Der var ingen lister over, hvem der var i toget eller i lufthavnens afgangshal - der var ingen passagerlister som ved et flystyrt, siger han.

Eksplosionerne i Bruxelles var meget voldsomme, og det besværliggør id-arbejdet yderligere, fordi ligene i flere tilfælde består af flere dele.

- Vi vil være 100 procent sikre. Vi kan ikke tillade os at være det mindste i tvivl, siger Jonnois og fortsætter:

- De bliver identificeret ved hjælp af deres tænder, deres dna og deres fingeraftryk. I den rækkefølge. Tænderne er hurtige til at identificere, dna tager længere tid, og fingeraftryk fungerer kun, hvis de allerede er i systemerne, selv om de nogle gange kan få aftryk fra deres hjem eller arbejdsplads.

Flere end 30 mennesker mistede livet i angrebet, mens cirka 270 blev såret.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her