Europa

Otte store tweets fra terroren i Bruxelles

Tintin i tårer, ledige sofaer og mennesker på flugt er nogle af dagens stærkeste tweets fra Bruxelles.

Place de la Bourse i det centrale Bruxelles er tirsdag aften fyldt med mennesker, der har lagt blomster til fordel for ofrene i terrorangrebet på byen tidligere på dagen. Foto: Martin Meissner/AP

Hele dagen igennem er reaktionerne ovenpå terrorangrebet i Bruxelles strømmet ind på de sociale medier.

På Twitter kunne man følge med i de første reaktioner ovenpå eksplosionerne, mens andre brugte mediet til at invitere personer, der er strandet i byen, ind i sit hjem.

En af de første beskeder fra officiel hold kom i morges fra Bruxelles' metroselskab La Stib.

»Al trafik mellem Nato-bygningen og lufthavnen i Bruxelles er indstillet på ordrer fra politiet,« skrev metroselskabet kort tid efter de to eksplosioner i lufthavnen Zaventem.

På Twitter findes der adskillige videoer af mennesker på flugt fra angrebene. Her er det fra Bruxelles' internationale lufthavn Zaventem, hvor to bomber sprang kort før klokken 8.30 tirsdag morgen.

En hvidklædt mand blev fanget af lufthavnens overvågningskamera inden attentatet. Tirsdag eftermiddag tog det belgiske politi til Twitter for at efterlyse manden med teksten »#TERRORISME. Kan I genkende denne mand?«.

Terrorangrebene betød blandt andet, at den offentlige trafik ud af byen og landet nærmest gik helt i stå. Derfor tilbød flere personer med bopæl i Bruxelles overnatningsmuligheder til dem, der måtte have brug for det.

En af de første kollektive reaktioner var med kridt at skrive budskaber om kærlighed og respekt på Bruxelles' gader og pladser. »Chokolade, øl og kærlighed er stadig bedre for mennesker end bomber og had,« var et af de mange budskaber.

Da mørket sænkede sig over den belgiske hovedstad brød flere borgere ud i sang, til tonerne af Michael Jacksons "Heal The World".


Den berømte tegneseriefigur Tintin, skabt af den belgiske tegner Georges Remi, blev ovenpå terrorangrebet et symbol på solidaritet på Twitter. Flere profiler på det sociale medie har afbilledet figuren med tårer i øjnene for hjemlandet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her