*

Europa

Makedonien sender flygtninge tilbage til Grækenland

- Uden episoder og magtanvendelse blev gruppen standset og sendt tilbage til Grækenland, siger militæret.

1500 migranter og flygtninge, der har krydset grænsen til Makedonien illegalt er blevet sendt tilbage til Grækenland. Foto: Vadim Ghirda/AP

Over 1500 migranter og flygtninge, som illegalt krydsede den lukkede grænse til Makedonien, er blevet sendt tilbage til Grækenland, oplyser makedonske embedsmænd.

Den desperate gruppe af mænd, kvinder og børn forlod mandag en overfyldt flygtningelejr på den græske side af grænsen og gik over en flod for at komme ind i Makedonien, hvor de blev stoppet af soldater.

- I går kom en stor gruppe illegale migranter, der var i stand til at ulovligt at krydse grænsen ved landsbyen Moin, siger Toni Janevski, som er talsmand for den makedonske hær.

- Uden episoder og magtanvendelse blev gruppen standset og sendt tilbage til Grækenland, siger han videre.

Politiet sendte også en gruppe på omkring 80 journalister og aktivister tilbage til Grækenland. Gruppen, der også var blevet tilbageholdt af det makedonske politi, rejste sammen med migranterne og flygtningene.

Mindst to af flygtningene, der kom tilbage til Grækenland, så ud som om de var blevet slået.

Migranterne og flygtningene var strandet i den lille græske by Idomeni ved grænsen til Makedonien. Den lokale guvernør sagde i weekenden, at der var omkring 14.000 migranter på stedet, hvor den første lejr ellers kun er bygget til at rumme 1200.

Situationen i det nordlige Grækenland er blevet stadig mere spændt, efter at tusindvis af migranter længe har været strandet i området på grund af lukkede grænser i en stribe balkanlande.

Desperat situation 2000 har illegalt krydset den makedonske grænse

Den lukkede grænse mellem Grækenland og Makedonien får migranter til at søge farlige veje i et forsøg på at nå videre op i Europa, og mandag blev det skæbnesvangert for flere. En gruppe afghanere forsøgte at krydse en flod, og tre af dem druknede, heriblandt en gravid kvinde og hendes teenagesøster, siger makedonske myndigheder.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her