Europa

Tyske myndigheder tror på Islamisk Stat-dokumenters ægthed

Tysk politi har fået kendskab til IS-dokumenter og agter at bruge dem i dets sikkerhedsmæssige arbejde.

Den ene af klassekammeraterne, R.T., har ifølge det amerikanske forsvarsministerium arbejdet med såkaldte ”eksterne operationer” for Islamisk Stat, inden han den 7. december i år blev dræbt under et luftangreb i Raqqa i Syrien. Foto: AP

Tysk politi vurderer, at de lækkede dokumenter fra Islamisk Stat, som blandt andre Skynews har fået adgang til, er ægte.

Tysk politi har kendskab til dokumenterne, men vil ikke give detaljer om, hvor mange af dokumenterne, de selv har adgang til.

- Vi tror, at der er er stor sandsynlighed for, at dette er ægte dokumenter. Vi tager dem derfor med i overvejelserne som den del af vores lov- og sikkerhedsmæssige arbejde, siger talsmand Markus Koths til Süddeutsche Zeitung og to andre tyske medier ifølge AFP.

Dokumenterne, som Skynews har omtalt, indeholder angiveligt navne, adresser og telefonnumre på 22.000 militante jihadister fra Islamisk Stat.

Foruden Süddeutsche Zeitung har de regionale tv-stationer NDR og WDR torsdag rapporteret, at de har adgang til dokumenterne.

Tidligere PET-chef: Læk af navne på IS-jihadister kan være en vildledning

Skynews har navnene på et USB-stik, som en kilde hævder at have stjålet fra Islamisk Stats sikkerhedspoliti.

Manden, der har videregivet oplysningerne, er afhopper fra Den Frie Syriske Hær til Islamisk Stat og kalder sig Abu Hamed.

Han siger til Sky News, at de islamiske love i den militante organisation er kollapset, hvilket har tilskyndet ham til at forlade organisationen.

22.000 navne og profiler på Islamisk Stat-krigere er lækket

I dokumenterne findes personer fra mindst 51 forskellige lande, samt en del telefonnumre, hvoraf flere fortsat er aktive.

En af filerne indeholder en liste af "martyrer". Her er navnene på en brigade af mænd, der ønsker at udføre selvmordsaktioner, listet op.

Sky News oplyser, at de har informeret de britiske myndigheder om oplysningerne fra kilden.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her