*

Europa

Tyrkiet vil ikke tage 'titusinder' af flygtninge tilbage

Tyrkisk minister understreger til medie, at Tyrkiet har et loft, når det kommer til antallet af flygtninge.

Endnu er der blot tale om en aftale mellem EU-Kommissionen og den tyrkiske regering. Det endelig resultat afhænger af, om der er politisk opbakning i alle EU-lande til at acceptere rækken af indrømmelser, som den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, har krævet. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn/Polfoto

EU skal ikke regne med, at Tyrkiet tager alle flygtninge, der befinder sig på de græske øer, tilbage.

Det siger de tyrkiske myndigheder til det tyrkiske statsmedie Anadolu Agency, ifølge Reuters.

Den tyrkiske minister for europæiske anliggender, Volkan Bozkir, er citeret for at sige, at aftalen med EU om tilbagesendelse af flygtninge og migranter til Tyrkiet ikke omhandler de flygtninge og migranter, der allerede befinder sig på de græske øer.

Asylaftale lever ikke op til dansk standard

Aftalen gælder altså kun de personer, der ankommer til de græske øer, efter at underskrifterne er sat på et aftalepapir, mener Tyrkiet.

Samtidig forsikrer Bozkir, at antallet af flygtninge og migranter, som Tyrkiet vil tage tilbage, kan tælles i tusinder - ikke titusinder.

Dermed trækker den tyrkiske minister klare streger i sandet for aftalen med EU, der forventes at skulle forhandles på plads på et topmøde om få uger.

Tyrkiet: Vi sender ikke flygtninge tilbage til konfliktzoner

På et tidligere topmøde er parterne blevet enige om et aftalepapir, hvoraf det fremgår, at Tyrkiet skal tage alle personer tilbage, som illegalt krydser havet fra Tyrkiet til de overbelastede græske øer. Alle omkostninger til dette skal betales af EU.

Samtidig er parterne blevet enige om, at for hver syrer, som Tyrkiet tager imod fra de græske øer, skal EU-landene tage imod en anden syrer fra flygtningelejrene i Tyrkiet.

Tyrkiet er i dag hjemsted for flere end 2,7 millioner flygtninge fra krigen i Syrien.

EU-landene har givet udtryk for, at de fortsat regner med, at omfordelingen fra Grækenland og Tyrkiet kan foregå inden for den allerede aftalte kvote på 160.000 personer.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her