*

Europa

Balkanlande lukker flygtninges og migranters hovedrute

En talsmand for den slovenske regering siger, at balkanruten dermed "i praksis er lukket".

Foto: Gregers Tycho

Slovenien og Serbien indfører yderligere restriktioner på adgangen til de to lande, hvilket i praksis betyder, at den såkaldte balkanrute lukkes.

En talsmand for den slovenske regering siger om beslutningen, at flygtningenes hovedrute mod EU dermed "reelt er lukket".

Konkret vil de to lande fra midnat kun give adgang for migranter og flygtninge, der enten vil søge asyl i landene, eller som af humanitære årsager må krydse grænsen.

Serbien, som i et halvt år dagligt har modtaget store flokke af migranter og flygtninge, vil gøre det samme.

- Serbien indfører de samme tiltag, som flere EU-lande har gjort, siger en talsmand for indenrigsministeriet i Beograd.

Langt færre søger i øjeblikket asyl i Tyskland, som er det EU-land, der har modtaget flest flygtninge og migranter det seneste år.

I sidste måned registrerede tyske myndigheder 61.428 asylansøgere. Det er en tredjedel færre end i januar, viser tal fra det tyske indenrigsministerium tirsdag.

De fleste flygtninge og migranter kom fra Syrien. 24.612 syrere søgte asyl i Tyskland i februar. Dernæst var det irakere og afghanere med omkring 12.000 hver.

I slutningen af januar strammede Tyskland landets asylregler yderligere for at reducere antallet af asylansøgere.

Blandt andet besluttede regeringen i Berlin, at flygtninge, som er tildelt såkaldt begrænset beskyttelse, ikke kan få familiesammenføring i to år.

Sidste år ankom 1,1 millioner flygtninge og migranter til Tyskland.

Hensigten i EU-landene er at sende afviste flygtninge og migranter hurtigere hjem.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Debat: Opbakning til Jalving
Efter endnu en skarp og realitetsfunderet søndags-Jalving er det på tide at kalde indtrykket af masseindvandringen ved rette navn: en økologisk forstyrrelse af vort habitat/biotop.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her