Europa

Nordmand udvalgt blandt 1000 kandidater til sit drømmejob: Skal gå - i ét år

Visit Norway, Norsk Friluftsliv og en producent af vandresko har hyret 23-årige Andreas Orset til at vandre landets fjelde tynde i et helt år og blogge om sine oplevelser undervejs.

Andreas Orsets år i naturen begynder til juni, tiden indtil da går med forberedelse. FOTO: Andreas Orsets Facebookside

Andreas Orsets nye jobtitel bliver ganske enkelt "Eventyrer". Jobbeskrivelsen indebærer, at han det næste år skal fungere som ambassadør for vandreturismen i Norge, berette om sit eventyr på de sociale medier og så ellers bare blive ved med at gå, og gå.

Nu ser jeg frem til varme sommerdage og fuglekvider, men jeg glæder mig næsten mest til de kolde vinternætter i teltet.
Andreas Orset, nyudvævnt eventyrer.
Det er turistorganisationen Visit Norway, vandreskoproducenten Alfa og interesseorganisationen Norsk Friluftsliv, der slog jobbet op. Over 1000 søgte ind som eventyrere, og til sidst blev feltet reduceret til en bootcamp med de 10 sidste kandidater.

Her blev det altså den 23-årige Andreas Orset, der løb med jobbet.

»Jeg glæder mig helt vildt til at komme på eventyr. Det er virkelig mit drømmejob. Jeg har altid elsket at være i naturen og gå ture. Jeg glæder mig helt vildt til at dele mine erfaringer,« siger Andreas Orset via en pressemeddelelse.

Nedenfor kan du se Andres Orsets ansøgningsvideo.

Den unge nordmand har blandt andet en fortid i det norske militær, og afbryder et studie i Business Administration for at komme ud i naturen.

»Jeg har forventninger om at gå mange kilometer, så der kommer til at blive en del gnavesår. Men så må jeg tape det op og forebygge undervejs. Det er en del af jobbet,« siger Andreas Orset til Aftenposten.

Sjældent jobopslag: Verdens fjerneste ø søger ny medarbejder

Flere af nordmandens venner har allerede sagt, at de vil gøre ham selskab på vejen, så Andreas Orset bliver ikke overladt helt til sig selv. Men det er heller ikke, fordi ensomhed eller noget andet for den sags skyld har hærget hans tanker indtil videre.

»Jeg har aldrig været ude i et helt år før, så det bliver virkelig spændende. Jeg er ikke bange for at gå langt. Det, som bliver interessant, er at være og bo udenfor,« siger Andreas Orset til Aftenposten.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvordan den vandrende nordmands hverdag kommer til at se ud det næste halvandet år, kan du følge ham på Facebook.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her